Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Kakvi ste u ljubavi? Za sve su `krive` majke

Majka i sin
Getty Images
16.01.2019.
u 23:27

Veći broj partnera može značiti i postojanje nekih psihičkih problema koji mogu utjecati na nemogućnost održavanja veze.

Imate li skladan ili buran ljubavni život? Ako ste u stalnoj potrazi za odgovorima zašto je to tako, možda bi stručnjaci mogli imati rješenje. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Ohio pokazalo je da veliku ulogu u vašim odnosima može imati - vaša majka. 

U istraživanju je sudjelovalo 7,152 sudionika koji su opisali svoj ljubavni život u proteklih 24 godine. Zaključeno je da su sudionici imali gotovo jednak broj romantičnih veza kao i njihova majka. 

Voditeljica istraživanja, dr. Claire Kamp Dusha, pojasnila je da majke koje su imale više romantičnih veza i partnera, nisu znale kako zadržati kvalitetan odnos i vezu.

Veći broj partnera može značiti i postojanje nekih psihičkih problema koji mogu utjecati na nemogućnost održavanja veze.

Takvo ponašanje se reflektira i kod djece u odrasloj dobi, zaključak je istraživanja. Djeca gledaju na koji se način njihova majka ponaša u vezi pa "preuzimaju" takvo ponašanje što može dovesti do toga da i oni sami imaju problema u ljubavnom životu u odrasloj dobi, navodi se. 

Majka je povezanija i više vremena provodi s djetetom od najranije dobi pa ima i veći utjecaj na djecu u doba njihova djetinjstva i odrastanja. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada vidi oca bez brade

Komentara 3

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
23:56 16.01.2019.

Karolina, Karolina ...

IV
ivica.vranjic
07:05 17.01.2019.

Smečernjak!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije