Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Kako spavati po vrućinama? Ovi će vam savjeti uvelike pomoći u rashlađivanju!

Spavanje po vrućinama
Foto: Shutterestock
1/2
28.06.2019.
u 08:59

Ako stavite zdjelu s ledom ispred ventilatora, vaša soba će postati hladnija kako se led topi...

Spavanje za vrijeme vrućih, ljetnih mjeseci zaista može biti noćna mora. Postoji nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli pomoći u sprečavanju besanih noći. Iako ljeti želimo što manje odjeće na sebi, preporučuje se da nikada ne spavamo goli. Umjesto toga bi trebali  bismo spavati u pamučnoj pidžami. Bolje je da pidžama upije vaš znoj, nego da ostane na vašoj koži, piše The Sun.

Korisno je i malo poprskati vašu posteljinu, što ne znači da biste je trebali potpuno smočiti, već pustiti da ''prodiše''. Rashladite vaše zastore i isključite sva svijetla i električne aparate u sobi. Dobar je trik i napuniti vaše čarape hladnom rižom koja će, stavite li je na stopala, izvući svu toplinu iz vašeg tijela. Od iznimne je važnosti i paziti na to što pijemo.

Nikako ne bismo smjeli piti alkohol prije spavanja, a korisno je uvijek imati i čašu vode pokraj svojeg kreveta. Poznato je da su podrumi i niži katovi uvijek hladniji, stoga je bolje spavati u prostorijama koje su u prizemlju. Možete čak staviti madrac na pod kako biste dodatno pospješili vaše spavanje. Smočite stopala i zglobove prije spavanja, a tijekom dane držite spuštene rolete i navučene zavjese kako biste spriječili pregrijavanje sobe. Ako stavite zdjelu s ledom ispred ventilatora, vaša soba postat će hladnija kako se led topi.

 

Ključne riječi

Komentara 2

GI
gismund
14:27 28.06.2019.

teške gluposti...jedino što raslađuje je klima uređaj i to ako radi cijelo vrijeme, a povremeno je treba staviti na isušivanje da izbaci vlagu iz prostora i onda je puno ugodnije čak i ako temperatura nije jako niska

Avatar dras32
dras32
10:35 28.06.2019.

Najgluplji savjet koji postoji, zdjela s ledom ispred ventilatora, tako se prostorija napuni sa vlagom pa kad se taj vlažni zrak ugrije onda je još gore nego što je bilo. Jos gori od toga su razne razne "portal klime" za 100njak kn koje rade na principu isparavanja hladne vode ili ventilatori s okvasivanjem. Maminovci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije