Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JE ZNATI

Kada temperatura male bebe treba zabrinjavati roditelje

majka
08.10.2010.
u 08:01

Normalna pazušna temperatura tako se kreće od 36 do 37,2 Celzijeva stupnja, a rektalna od 36,8 do 38

Prvo dijete, mladi roditelji i prva temperatura njihova mališana obično završava posjetom liječniku. Zato je dobro znati koje u uobičajene vrijednosti tjelesne temperature zbog kojih ne treba konzultirati liječnika kako bi se izbjeglo nepotrebno izlaganje bebe domovima zdravlja. Kako objašnjavaju stručnjaci sa Sveučilišta Oxford vrućica kod beba i djece ne predstavlja ozbiljnu bolest već je najčešće znak da se tijelo bori s infekcijom i da imunološki sustav funkcionira.

Normalna pazušna temperatura tako se kreće od 36 do 37,2 Celzijeva stupnja, a rektalna od 36,8 do 38 Celzijevih stupnjeva.Kod djece i beba tek se vrijednosti više od ovih smatraju povišenom temperaturom.

Temperatura se može pokušati sniziti preparatima paracetamola u kombinaciji s vlaženjem kože ili tuširanjem mlakom vodom nekoliko stupnjeva nižom od temperature tijela. također je važno piti dovoljne količine tekućine te izbjegavati utopljavanje tijela dekama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije