Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Kada se što jede? Tjesteninu jedite u 15, a slatkiše u 17 sati!

Svaka namirnica ima svoje idealno vrijeme, a donosimo vam i neka pravila kojih se treba pridržavati
23. prosinca 2018. u 07:00 3 komentara 3361 prikaza
Foto: Shutterstock

Uvriježeno je mišljenje da ujutro dobro jesti voće jer ubrzava metabolizam, no voće i slatkiše treba uzimati kad je u tijelu najmanja količina inzulina, a to je oko 17 sati. Tako nećete remetiti rad gušterače, pa se u tijelu neće događati oscilacije u količini šećera i metabolizam će biti uravnotežen. Kad je voće u pitanju, treba voditi računa i da je količina ispravna - odnosno da stane u jednu šaku. 

Sanja Žuljević Uz nju su Hrvati skidali i po 100 kg! Voli hamburgere, pizzu i burek, a ove namirnice izbjegava

Ako voće jedete ujutro ili uvečer, "potrošit" ćete gušteraču što dovodi do dijabetesa. Samo sedam posto Hrvata jede dovoljno voća na dnevnoj bazi, prenosi Ordinacija.hr. 

Tjesteninu treba jesti oko 15 sati jer je do tada najveća aktivnost enzima koji pomažu u probavljanju pa nećete nakupiti višak kilograma. Kombinirajte je s mesom.

ŠTO JE KRIVAC? Ovo su namirnice za koje mislite da su zdrave, ali uništavaju zdravlje

Ništa bez doručka!

Stručnjaci savjetuju i da nikada ne preskačete doručak. Pijte kavu poslije doručka, a možete popiti i čaj. Između obroka napravite razmak od četiri sata, a nikada ne kombinirajte proteine i ugljikohidrate, poput mesa i krumpira. I na kraju, ne jedite ništa sat ili dva prije spavanje, a do 11 sati ujutro možete jesti što želite! 

Pogledajte nepoznate činjenice o - sendviču!

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas