Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Julius Meinl vas nagrađuje! Osvojite vrhunski aparat za kavu

Julius Meinl i ovog je Svjetskog dana kave udružio snage s Institutom Jane Goodall, poznatim po izvanrednom radu u zaštiti okoliša
30. rujna 2022. u 13:27 2786 prikaza
Julius Meinl
Foto: Julius Meinl
Pogledajte galeriju 1/5

Svi smo dio promjene, a zajedno možemo postići mnogo, osobito kada je u pitanju očuvanje planeta. Povodom Svjetskog dana kave u subotu, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Naime, svjetski poznati proizvođač premium kave i čajeva u jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall, posadit će tisuće stabala u Tanzaniji, jednoj od regija iz koje nabavlja kavu, u ime ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju Julius Meinl kavu iz održivih izvora.

Julius Meinl | Autor : Julius Meinl Foto: Julius Meinl

Znate li da će jedno stablo tijekom jednog desetljeća apsorbirati 60 kilograma ugljika? Uključujući sadnice iz prošlogodišnje suradnje Julius Meinl i Institut Jane Goodall posadit će 20 tisuća stabala koja će do 2032. apsorbirati milijun kilograma ugljika!

Suradnja koja donosi promjene

Vizija Jane Goodall planetarno je postala poznata kroz njen predani rad s čimpanzama.

Cilj projekta pošumljavanja Instituta Jane Goodall je podići svijest o dugotrajnim posljedicama krčenja šuma – svake godine se uništi 4,7 hektara s dugotrajnim posljedicama. Netaknute šume daju energiju, vodu i kisik, štite od prirodnih katastrofa i bitna su staništa za milijune različitih životinjskih i biljnih vrsta.

Julius Meinl | Autor : Julius Meinl Foto: Julius Meinl

"Naši kupci mogu nastaviti uživati ​​u kavi koju vole, dok mi nastavljamo ulagati u održivije metode, materijale i procese kako bismo bili sigurni da radimo pravu stvar za naš planet”, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

”Mali, ali značajni koraci” slogan je na kojem se temelji plan održivosti tvrtke Julius Meinl. To je posebice vidljivo u projektu Colombian Heritage koji podržava uzgajivače kave u suočavanju s izazovima klimatskih promjena. Uz redovita Izvješća o održivosti koja prate napredak i smjer, već za ovu jesen Julius Meinl najavljuje nove, značajne korake u stvaranju bolje i održivije industrije kave.

Julius Meinl | Autor : Julius Meinl Foto: Julius Meinl

Večernji list i Julius Meinel vas nagrađuju! Odgovorite na nagradno pitanje i osvojite Julius Meinl Pinta aparat za kavu, dvije espresso Red thun šalice i 50 kapsula za kavu. Pustite mašti na volju jer najkreativniji odgovor nagrađujemo. Natječaj traje do ponedjeljka, 3.10. u 12h.

Sretna dobitnica je Marica Špehar.

Čestitamo!

AKD
MOBILNI IDENTITET
Znate li što je točno elektronički potpis i tko ga u Hrvatskoj može koristiti: 'Ovo olakšava život'
Podravina i Slavonija
DESTINACIJE ZA INSPIRACIJE
Hrvatska Sahara, Plemićka ruta, kolijevka naivne umjetnosti