Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petkom jedemo ribu

Juha od brancina s bundevom i ružmarinom prava je jesenska delicija u kojoj ćete istinski uživati

28.10.2022.
u 06:24

Brancin, poznat i kao lubin, vrlo je tražena vrsta bijele morske ribe izrazito sočnog i ukusnog mesa. Ova poznata riba grabežljivica najčešće se priprema pečenjem na grilu ili u pećnici, a može se pripremiti i u obliku krepke riblje juhe ili pak na lešo.

Recept smo 'prepisali' iz Cromarisove riblje kuharice, a kad probate ovu finu juhu brancin i bundeva sigurno će postati jedna od vaših omiljenih kombinacija

Juha od brancina s bundevom i ružmarinom

Sastojci: 

1 brancin 

2 šake bundeve narezane na kockice

1 srednji luk

2 češnja češnjaka

1 stabljika celera

1 grančica svježeg ružmarina

sol, šareni papar

maslinovo ulje

1 l vode

3 žlice riže

Priprema:

Ribu prepolovite. Luk i češnjak ogulite i narežite na četvrtine. U lonac stavite 2 žlice maslinova ulja, stabljiku celera, ružmarin, luk, bundevu i prstohvat soli. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok povrće ne zamiriše i dok se ne počne primati za podlogu. Dodajte češnjak i još minutu dinstajte. Ulijte hladnu vodu. Ubacite ribu i kuhajte 15-20 minuta. Izvadite ribu, a povrće prebacite u multipraktik (ostavite nekoliko kockica bundeve za serviranje). Ružmarinu odvojite listove i smiksajte ih s povrćem, a peteljku bacite. Povrće smiksajte u pire pa ga vratite u juhu koju ste prethodno procijedili. Dodajte još soli, papar pa ubacite rižu i kuhajte. U međuvremenu odstranite glavu, kosti i kožu ribe, narežite ribu na komadiće i stavite je u juhu kad je riža kuhana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije