Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva

Judita Franković: Za dobru ću ulogu učiniti sve! Nije mi problem razodjenuti se

Judita Franković, diva
Foto: Franjo Matković
1/6
29.01.2014.
u 08:15

Inspirativan interijer i zavodljiva elegancija retro odjeće odredili su modni editorijal u kojem je Judita Franković zaplivala kao riba u vodi. Ovaj stil voli i privatno, a iskreno, vintage je trend koji malo koga ostavlja ravnodušnim

Naoko vrlo tajnovitu glumicu Juditu Franković, poznatu po ulogama u komediji Vlatke Vorkapić “Sonja i bik” te TV seriji “Počivali u miru”, vrlo često u modnim časopisima i internetskim portalima spominju kao primjer lijepo odjevene osobe.

Samo za Divu pozirala je u odjeći koja joj nije strana. Naime, vintage stil Juditin je prvi izbor, a baš tako smo je i mi zamislili. Pomalo sramežljiva glumica, kako kaže za sebe, za dobru će ulogu sve učiniti. Tako joj nije problem razodjenuti se ili ošišati kosu nakratko.

Iako žene općenito poprilično histeriziraju kada je u pitanju drastično šišanje kose, Juditi nije bilo teško zbog uloge u seriji “Počivali u miru” dugu kosu skratiti.

– Nemam s tim problem. Dapače, volim kada moj lik treba i nekakvu fizičku transformaciju. U glumačkom poslu jako mi se sviđa takva vrsta predanosti. Vrlo sam kasno krenula u glumačke vode, pa sam možda baš zato toliko predana svom poslu – kaže Judita. Također, ističe kako sapunice nisu njezina preferencija te radije bira serije i filmove. Na pitanje je li samokritična i kako je pogađaju kritike drugih, odgovara:

– Apsolutno sam samokritična i teško da neki kritičar može uputiti goru kritiku nego što ju ja sama mogu izreći. Naime, čovjek je u nekom projektu uglavnom svjestan propusta i nedostataka, ali ne možemo uvijek utjecati na svaki segment. Priznajem, lijepo je pročitati kritiku onoga koji stvari razumije u nekoliko nivoa te prepoznaje filigranski ili unikatni rad s puno uloženog truda.

Komentirajući ljepotu i mladost, 32-godišnjakinja je kazala da je to uzročno-posljedična veza.

Ljepota je samo uzročno povezana s mladošću i lijepo je biti lijep i mlad. Čini mi se da je veliki izazov zadržati ljepotu kroz vrijeme, a pri tome ne mislim na umjetno održavanu ljepotu. Takve metode mene ne zanimaju, jer tražim duhovne i prirodne načine te pokušavam uživati u promjenama i živjeti.

Stil jednostavno stvara

Glumca koja širi smirenost i pozitivnu energiju smatra kako nju u velikom dijelu gluma održava mladom jer zaista obožava svoj posao, pruža joj inspiraciju i zadovoljstvo. Nerijetko su, ističe, i frustracije dio glumačkog poziva, što joj ne smeta jer je i to dio života.

Na pitanje o stilu i modi, Judita voli reći kako ne zna opisati svoj stil, ona ga jednostavno stvara. Često proglašavana ikonom mode, uvijek je voljela vintage odjeću s pričom i stavom. Uživa u svakom modnom detalju, novoj stilski odabranoj kombinaciji, otkrivanju svakog novog malog dućana i još više, otkrivanju starih obiteljskih komada zaboravljenih u podrumu ili maminoj škrinji. Nosi isključivo ono u čemu se dobro osjeća i najviše voli odjeću koja ima neku priču ili budi uspomene.

Ne opterećuje se ni trendovima ni brendovima, ni nedostižnim komadima kao ni zadanim situacijama ili tuđim očekivanjima. Najčešće će ju nadahnuti i ispuniti kvalitetan i kreativan razgovor, upoznavanje novih ljudi, dobra pročitana knjiga i pogledani film, baš kao i slikarstvo, kiparstvo, putovanja te ples.

– Naravno, drago mi je kad me eksperti proglase dobro odjevenom osobom. Ostala blebetala su mi poprilično naporna.Ma koliko uvijek lijepo usklađena Judita voljela modu, ne voli planiranu kupnju odjeće i hodanje po dućanima. Zamorno joj je ciljano krenuti u kupnju.

– Uvijek će mi biti draže obaviti to na putovanjima i nekako usput. Ne volim organizirani šoping i zapravo ne volim pretjerano ići u kupnju. Veće je zadovoljstvo kad vidim nešto lijepo usput i onda to kupim. Rijetko se zaputim u grad s idejom da nešto moram kupiti. Volim kad do toga dođe spontano, kad mi, dok idem ulicom, nešto zapne za oko.

Na pitanje je li ikad doživjela fijasko, bio on u poslovnom, privatnom ili možda modnom svijetu, odgovara vrlo kratko i diplomatski:

Bez dobrog fijaska nema ni trijumfa.

Inače, Judita obožava putovanja, i to romantična, nipošto divlja i neobuzdana.

Putovanja su za mene najbolje uloženo vrijeme i novac. Otvaraju vidike, pune pozitivnom energijom te jačaju toleranciju - mudro kaže mlada glumica.- Želim još puno toga vidjeti. Pariz mi je zasad najdraži grad, u koji se uvijek mogu vratiti i iznova otkriti neke nove stvari i lijepa mjesta, baš kao i ljude.S

lobodno vrijeme provodi s partnerom, prijateljima, obitelji, u vježbanje joge... Voli i maštati, baš kao i u opuštenoj atmosferi piti kave s najdražima.

>>Može li Judita Franković biti još elegantnija?

>>Barbara Kolar: Jedem više manjih obroka, kakvo trčanje u četiri ujutro?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije