Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hakeri napadaju

Jeste li dovoljno pametni da ne nasjednete na internetske prevare? Riješite kviz i saznajte!

Shutterstock
23.04.2019.
u 14:45

U posljednje vrijeme mnogi sve češće govore o svojim iskustvima s nekom vrstom prevare na Interneru, posebno na društvenim mrežama

Baš zbog toga Google je odlučio pomoći svim korisnicima interneta općenito, napravivši mali kviz o sigurnosti na webu. Jigsaw je napravio interaktivni kviz koji možete riješiti ovdje

Sastoji se od osam pitanja koji vas vode kroz različite scenarije prevara. 

Foto: Google

"Svaki dan milijuni ljudi kliknu na linkove koji zapravo ne postoje ili iste e-mail adrese koje su dizajnirane da vam ukradu lozinke ili ćete preko njih na svoj kompjuter instalirati programe koji će vam naštetiti", piše u postu Jigsawa. 

Nakon što se ulogirate, a podaci ne moraju biti istiniti, pokazat će vam nekoliko scenarija prevara. Nakon svakog slajda morate izabrati je li scenarij pravi ili prevara. Nakon svakoga dobit ćete i objašnjenje prevare i slično. 

Foto: Google

Primjerice, hakeri mogu sakriti "malware" u nekim dokumentima poput ovog gore. 

Foto: Google

Isto tako koriste se i "krivo" napisanim riječima. Poput ovoga efacks.com, koji bi zapravo trebao biti eFax.com, kako piše u donjem desnom kutu.

Koliko muškarci prepoznaju ženske beauty proizvode?

Ključne riječi

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
17:30 23.01.2019.

ja sam jedanput nasjeo

Avatar Olujni
Olujni
09:16 30.01.2019.

Ja nisam, idem samo na stranice na njemackom jeziku, valjda kriminalcima to i nije toliko interesantno kao engleske stranice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije