Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pažnju

Jeste li dobro promotrili svoje obrve? One vas mogu upozoriti na brojne zdravstvene probleme!

Shutterstock
03.01.2024.
u 06:00

Od slabog rada štitnjače do nedostatka željeza, obrve bi vas mogle upozoriti na zdravstvene probleme u drugim dijelovima vašeg tijela

Sve u vašem tijelu je povezano i funkcionira jedno s drugim, pa se tako određeni zdravstveni problemi mogu odraziti na nekom sasvim drugom dijelu tijela. Primjerice, naše obrve mogu otkriti puno o našem zdravlju, piše Express

“Ako pogledate svoje obrve, pod uvjetom da ih niste čupali ili farbali, pronaći ćete neke znakove”, rekao je dr. Amir Khan. 

VEZANI ČLANCI:

Prorijeđene obrve: “Ako su vam se obrve stanjile, osobito na rubovima, to može biti znak slabog rada štitnjače”, upozorava dr. Kahn. Kada štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona, može doći do umora, debljanja, ali i osjećaja beznađa i depresije. Ali stanjivanje obrva može biti i znak nedostatka hranjivih tvari, posebice željeza. Drugi simptomi nedostatka željeza uključuju otežano disanje, lupanje srca i blijedu kožu.

Obrve koje strše: Ovaj znak, u kombinaciji s ljuskavom kožom, može ukazivati ​​na psorijazu. Riječ je o autoimunom stanju koje uzrokuje lezije na koži, koje tvore srebrnobijeli ili sivi ljuskavi sloj kože, objašnjava zdravstvena služba.

Neusklađene obrve: “Neusklađene obrve mogu biti znak upozorenja da imate alopeciju”, rekao je dr. Kahn. Alopecija je medicinski izraz za gubitak kose koji može imati mnogo uzroka. Dr. Khan je apelirao da ne zanemarite nijedan od ovih simptoma i da o njima na vrijeme obavijestite svog liječnika.

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije