Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorite oči

Jednostavni načini da shvatite kad vam netko laže

Laganje
Foto: Thinkstock
10.10.2017.
u 12:21

Prvo što morate utvrditi jest je li osoba dešnjak ili ljevak. Dešnjaci će često svrnuti pogled udesno kad vam lažu, dok za ljevake vrijedi obrnuto

Laganje je  izraz nepoštovanja i nitko ne voli laganje. Nije lijep osjećaj kad shvatite da vam je netko gledao u oči i lagao bez imalo srama ili zadrške. Kako prepoznati da vam netko laže? 

Autorica knjige "Govor tijela lažljivaca" dr. Lillian Glass objasnila je na koji način se ponašaju lažljivci i kako ih prepoznati. 

Pogled u oči

Patološki lažljivci pružit će vam neugodan osjećaj u komunikaciji jedan na jedan jer neće skidati pogled s vaših očiju. Manipulativna je to metoda kojom se koriste kako bi postigli ono što su oni naumili. 

Pogled desno ili lijevo

Prvo što morate utvrditi jest je li osoba dešnjak ili ljevak. Dešnjaci će često svrnuti pogled udesno kad vam lažu, dok za ljevake vrijedi obrnuto. Oni će gledati ulijevo, odnosno bježat će im pogled prema lijevoj strani ako vam lažu dok pričate s njima.

Stručnjaci vjeruju da je to zato jer desna strana mozga kontrolira maštu pa dešnjaci gledaju udesno kako bi "podebljali" svoju priču. Ako pokušavaju skriti tajnu, nešto što su čuli od nekoga, također će im pogled ići nadesno. Ako pokušavaju slagati u vezi s nekim mirisima, osjećajima,pogled će vjerojatno usmjeriti prema podu. 

Pokrivaju usta ili lice

Iz  nekog razloga, osobe koje lažu imaju potrebu prekrivati usta. To znači da ne otkrivaju sve što bi trebale i tako pokušavaju "zatvoriti" komunikaciju. Drugim riječima, pokušavaju skriti nešto tako što prekrivaju usta.

Pogledajte im u noge

Osobe koje lažu imaju tendenciju usmjeriti svoja stopala prema izlazu ili prema najbližem mjestu za odlazak i bijeg, piše Psychology Today. 

Previše informacija

Osoba koja daje previše informacija i pokušava "začiniti priču" vjerojatno to radi kako bi prikrila laž i učinila svoju priču što uvjerljivijom. 

 

Komentara 4

GU
General_U
15:09 10.10.2017.

a kad boki lalovac laže di njegove oči lete!!!

LE
leurdovac
13:22 10.10.2017.

Čovjeka se ne laže, čovjeku se laže.

NV
NV
13:17 10.10.2017.

Samo pitaš da li je u sdp ili hdz-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije