Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Jednostavni načini da shvatite kad vam netko laže

Prvo što morate utvrditi jest je li osoba dešnjak ili ljevak. Dešnjaci će često svrnuti pogled udesno kad vam lažu, dok za ljevake vrijedi obrnuto
10. listopada 2017. u 12:21 4 komentara 5590 prikaza
Laganje
Foto: Thinkstock

Laganje je  izraz nepoštovanja i nitko ne voli laganje. Nije lijep osjećaj kad shvatite da vam je netko gledao u oči i lagao bez imalo srama ili zadrške. Kako prepoznati da vam netko laže? 

prekid PRONALAZITE SE? Ovo je 9 znakova da je vaša veza osuđena na propast

Autorica knjige "Govor tijela lažljivaca" dr. Lillian Glass objasnila je na koji način se ponašaju lažljivci i kako ih prepoznati. 

Pogled u oči

Patološki lažljivci pružit će vam neugodan osjećaj u komunikaciji jedan na jedan jer neće skidati pogled s vaših očiju. Manipulativna je to metoda kojom se koriste kako bi postigli ono što su oni naumili. 

Pogled desno ili lijevo

Prvo što morate utvrditi jest je li osoba dešnjak ili ljevak. Dešnjaci će često svrnuti pogled udesno kad vam lažu, dok za ljevake vrijedi obrnuto. Oni će gledati ulijevo, odnosno bježat će im pogled prema lijevoj strani ako vam lažu dok pričate s njima.

Stručnjaci vjeruju da je to zato jer desna strana mozga kontrolira maštu pa dešnjaci gledaju udesno kako bi "podebljali" svoju priču. Ako pokušavaju skriti tajnu, nešto što su čuli od nekoga, također će im pogled ići nadesno. Ako pokušavaju slagati u vezi s nekim mirisima, osjećajima,pogled će vjerojatno usmjeriti prema podu. 

Pokrivaju usta ili lice

Iz  nekog razloga, osobe koje lažu imaju potrebu prekrivati usta. To znači da ne otkrivaju sve što bi trebale i tako pokušavaju "zatvoriti" komunikaciju. Drugim riječima, pokušavaju skriti nešto tako što prekrivaju usta.

Pogledajte im u noge

Osobe koje lažu imaju tendenciju usmjeriti svoja stopala prema izlazu ili prema najbližem mjestu za odlazak i bijeg, piše Psychology Today. 

Previše informacija

Osoba koja daje previše informacija i pokušava "začiniti priču" vjerojatno to radi kako bi prikrila laž i učinila svoju priču što uvjerljivijom. 

Mjesec zanimljivo Što znači ako ste rođeni za vrijeme punog Mjeseca? Dvije prve dame Govor tijela pokazuje što Melania zapravo misli o Ivanki Varanje otvorite oči Ovo su tipovi muškaraca koji će uvijek varati

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka