Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega kože

Izbjegnite neugodne situacije na skijanju. Zaštite kožu!

skijanje
Foto: Thinkstock
29.11.2013.
u 11:00

Iako zvuči nevjerojatno, ali morate biti svjesni da postoji opasnost i od opeklina uzrokovanih UV zrakama, a planinski zrak dodatno će isušiti vašu kožu pa je potrebno zaštiti je

Termo čarape, skijaške rukavice, kapa, skijaško odijelo...Bez toga ne smijete ići na skijanje, ali u torbi mora biti mjesta i za zaštitnu kremu za kožu i naočale. Snijeg reflektira UV zrake pa se trebate dodatno zaštiti. Planinski zrak dodatno će isušiti vašu kožu pa je potrebno zaštiti je. Iako zvuči nevjerojatno, ali morate biti svjesni da postoji opasnost i od opeklina uzrokovanih UV zrakama. Kako biste se zaštitili opskrbite se nekim balzamom za usne obogaćenim medom i zaštitnom kremom s vitaminom E koja će zaštiti vašu kožu.

Dječja koža inače je osjetljivija pa obratite posebnu pozornost na zaštitu djece ako idu s vama na zimski odmor. Neka krema za zaštitu dječje kože bude neizostavni predmet na vašem popisu stvari za skijanje. Postoje dječje kreme koje dodatno štite nježnu kožu od hladnoće i vjetra  pa se raspitajte u ljekarnama koji bi proizvod bio najbolji za njegu kože vašeg djeteta.

Danas se na tržištu nalaze kreme koje objedinjuju visoki zaštitni faktor protiv sunčevih UV zraka, hladnog vjetra i niskih temperatura.

Prije izlaska na stazu, nemojte zaboraviti namazati sve dijelove tijela koji neće biti pokriveni, poput lica, ušiju, ali, iako ćete većinu vremena imati rukavice, namažite i ruke jer u zimskim uvjetima koža se dodatno isušuje. Preporuka je i održavati hidrataciju cijelog tijela tijekom zimskim mjeseci, a posebice kada idete na skijanje. Priuštite si nekoliko minuta za sebe te namažite tijelo nakon tuširanja hranjivom i hidratantnom kremom, ali obavezno stavite dodatnu zaštitu otkrivene dijelove tijela. Zimskim uvjetima izložena je i vaša kosa.Nahranite je prije odlaska na put hranjivim maskama, a mnoge od njih možete brzo i jednostavno napraviti i u kućnoj radinosti.

Ako radije birate profesionalne tretmane, priuštite si neki od kozmetičkih tretmana koji će dubinski nahraniti vašu kožu potrebnim vitaminima i učiniti je otpornijom na zimske uvjete.

Odlazak na skijanje je dugoočekivani odmor kojem se posebno veselimo, ali nemojte dozvoliti da vam odmor donese nepotrebne neugodnosti koje možete jednostavno spriječiti. Ispucale usne mogu vam zadati probleme i uzrokovati neugodno peckanje, a opekline od "zimskog sunca" mogu odmor pretvoriti u katastrofu. Sve to možete spriječiti ako se na vrijeme pripremite i sa sobom ponesete proizvode koji neće zauzimati mnogo mjesta u vašim torbama, a spriječit će nepotrebne neugodnosti. Ako ipak zaboravite neke od zaštitnih preparata za vašu kožu, svakako imajte pri ruci kremu od cvijeta nevena koja će ubrzati proces zacjeljivanja kože i umiriti neugodne simptome oštećene kože.

Sada kada ste sve pripremili za put, ostaje vam samo nesmetano uživati u zimskim radostima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije