Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADNI NATJEČAJ

Priključi se izazovu i osvoji novi mobitel

OnIOn
16.11.2022.
u 15:27

Možda niste pustili brkove u znak podrške borbi protiv raka prostate, ali još uvijek možete dati svoj doprinos i okušati se izazovu za one najhrabrije

Studeni je mjesec borbe protiv raka prostate, odnosno podizanja svijesti o tom značajnom javnozdravstvenom problemu. Svake godine ovaj period tradicionalno obilježava Movember, globalni pokret nastao s ciljem ohrabrivanja muškaraca na redovite urološke kontrole.

U Hrvatskoj je karcinom prostate drugi najčešći oblik raka kod muškaraca te od njega godišnje oboli oko 2.800 osoba. S više od 800 umrlih i gotovo 600 neotkrivenih slučajeva koji znatno povećavaju smrtnost, nalazimo se na začelju EU.

Upravo zato je od iznimnog značaja podizanje svijesti javnosti o važnosti preventivnih pregleda koji su usmjereni na pravovremeno otkrivanje ove bolesti koja se u ranoj fazi može izliječiti u 90 posto slučajeva. S tim ciljem, Večernji list u suradnji s partnerom GRAWE pokreće društveno-odgovoran projekt OnIOn kojim želimo na edukativno-zabavan način istaknuti važnost brige o zdravlju te nužnost preventivnih pregleda za pravovremeno otkrivanje bolesti i njihovo uspješno liječenje.

Njeguj svoju nježniju stranu

Još uvijek vlada stigmatizacija kada je riječ o ovoj temi, a zdravlje muškarca podrazumijeva se kao nešto što mora biti savršeno. Često se smatra da muškarac ne može pokazati svoje emocije, slabosti i mane, odnosno – ne može pokazati svoju nježniju stranu. Projektom OnIOn želimo doprinijeti razbijanju takvih stereotipa te potaknuti javnost na prvi važan korak prema zdravijem životu.

Naziv projekta OnIOn dolazi od engleske riječi za luk (onion) i ujedno predstavlja kombinaciju riječi „on i on“, simbolizirajući izazov između dva muškarca jedan protiv drugoga.

Usudite li se pokazati svoju nježniju stranu?

U sklopu nagradnog natječaja OnIOn pozivamo vas da izazovete muškog suparnika po vlastitom izboru i odmjerite snage u rezanju luka – onaj koji prvi zaplače (zbog luka), izgubio je, a pobjednik osvaja Realme pametni telefon X3 SuperZoom 12GB/256 GB i luksuzni Golden Spartan set za njegu brade.

Natjecanje će nadzirati stručno oko službenog moderatora koji će se pobrinuti da sve protekne u najboljem redu i pomoći nam da bolje upoznamo naše natjecatelje.

Prijaviti se možete putem obrasca ispod ovog članka tako da nam napišete s kime biste se željeli suočiti u ovom izazovu i zašto – to može biti vaš prijatelj, član obitelji, kolega ili bilo koja muška osoba iz vašeg života, a stručni žiri sastavljen od predstavnika Večernjeg lista i partnera GRAWE izabrat će dvojicu kandidata koji pošalju najkreativniju prijavu.

Natječaj traje od 16. do 30. studenog 2022. godine do ponoći.

Imena kandidata čiju prijavu stručni žiri proglasi najkreativnijom i odabere ih za sudjelovanje u izazovu objavit ćemo u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. na portalu Vecernji.hr.

Možda ove godine niste pustili brkove u znak podrške borbi protiv raka prostate, ali još uvijek možete dati svoj doprinos i okušati se u našem izazovu za najhrabrije muškarce.

Pravila natječaja možete pronaći ovdje.

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije