Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićni klasici

Izabrane najbolje božićne pjesme svih vremena: Što mislite koja je prva?

Shutterstock
07.12.2023.
u 11:30

Izabrao ih je glazbeni magazin Billboard

Ovo doba godine podrazumijeva da se božićne pjesme čuju iz svakog dućana, kafića, shopping centra, sa svakog radija, i zapravo, gdje god da krenemo. Iako nam ponekad možda i idu na živce jer nam se čini da stalno slušamo pet istih pjesama, nepotrebno je reći da te pjesme imaju ogroman broj obožavatelja. 

Zato je glazbeni magazin Billboard ove je godine odabrao sedam najboljih božićnih pjesama svih vremena, a evo o kojima se radi. 

Foto: Marko Picek/PIXSELL

Na samom vrhu našla se Mariah Carey s pjesmom 'All I Want For Christmas Is You', a zatim slijedi hit iz 1963. koji je otpjevala Darlene Love 'Christmas (Baby Please Come Home)'. Treće mjesto zauzeo je Nat King Cole s pjesmom 'Merry Christmas To You', a četvrto grupa Wham! i 'Last Christmas'. 

Na petom mjestu je Bing Crosby s pjesmom 'White Christmas', koja je ujedno i najstarija na ovoj ljestvici. Izašla je 1947., a mjesto nakon zauzela je Brenda Lee i 'Rockin' Around The Christmas Tree'. Sedmo mjesto pripalo je Joseu Felicanu, jedinom s ove ljestvice koji je Božić čestitao na Španjolskom. 

Božićna bajka! Ova kuća ima čak 50 000 božićnih lampica i svi su dobrodošli posjetiti je! 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:50 07.12.2023.

Meni je najbolja ona "Djede Mraze ljubičice bijela".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije