Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Severinac:

U manekenstvo sam ušla s 23 godine. Privukao me taj način života...

Ivana Severinac
Foto: Marko Grubišić
1/5
06.12.2014.
u 09:30

Poznata manekenka Ivana Severinac naviknula se na to da krasi naslovnice prestižnih modnih magazina, a u editorijalu za Divu glavni ukras infinity šal s potpisom Charlie Designa koji se prodaje uz magazin Diva STYLE.

Ivana Severinac iz Talia Modela, poznato ime iz svijeta mode i kod nas i u svijetu, osvaja ljepotom, vitkošću, jednostavnošću karaktera i elegantnim držanjem.

No tek je nakon završetka fakulteta studentske dane zamijenila manekenskima.

- Ne postoji točan trenutak kad sam se zaljubila u modu i odlučila da ću se njome sasvim sigurno baviti. U 23. godini pojavila sam se kod Tihane Harapin Zelepugin misleći da vrijedi pokušati baviti se profesionalno manekenstvom. Tada je sve počelo. Privukao me taj način života, putovanja, različiti mentaliteti, a i sam posao.

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

Ivana misli da nije prekasno krenula u svijet modela, nego baš kad je trebala. Da je bila mlađa, vjerojatno se ne bi snašla, a i imala je druge prioritete, željela je svakako završiti fakultet. Za uspjeh nije bilo prekasno.

– Modni je svijet nevjerojatna mašina koja pokreće ljude, talente i potiče ih na još veću ambicioznost. Zaista uživam u svakom segmentu ovog posla.

Sretna je što je imala prilike raditi s gotovo svim domaćim kreatorima za koje ima samo riječi hvale.

– Naši su dizajneri svi divni ljudi. Užitak je gledati koliko se trude i kakav talent imaju. Iz te bih gomile izdvojila Roberta Severa, on mi je posebno drag. Naravno, honorari u inozemstvu puno su veći i tamo ima mnogo više poslovnih prilika, ali, iskreno, nekad honorar nije ni bitan kada toliko uživate u poslu, uzbuđeni ste, želite prenijeti ideju dizajnera ili fotografa... Moram priznati da mi je ovaj posao kao igra u kojoj uvijek iznova uživam, u svakoj novoj priči i preobrazbi. Nisam brzopleta, ne trudim se što prije odraditi posao i pobjeći. Pred kamerama se volim temeljito posvetiti tomu što radim. Osjećaj kad je cijela ekipa zadovoljna nezamjenjiv je i tada znamo da smo odradili super posao.

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

Radni dan počinje joj vrlo rano. Voli uživati u jutru, u studio stiže oko devet ujutro, a snimanja znaju potrajati i do kasno u noć. U međuvremenu se zabavlja i druži s ekipom sa snimanja. Na pitanje kako održava dobru liniju i njegovan izgled, zadovoljno priznaje da je genetika napravila svoje pa se ne mora odricati ničeg kad je o hrani riječ. Štoviše, kaže da je veliki gurman i uživa u svakom obroku... Inače, obožava biti u pokretu, a uz teretanu ponekad odluta i na satove plesa ili kik boksinga, a onih dana kad joj se ništa ne da, uživa kod kuće gledajući filmove. Pitali smo je koliko joj se život promijenio i koliko se sama promijenila otkad više nije anonimna djevojka.

– Ništa se nije promijenilo, osim što sam ormar zamijenila golemim koferom...

Ivana je ostala i dalje obična djevojka, s obje noge na zemlji, a ljude ne cijeni zbog njihova statusa, nego po njihovim kvalitetama.

– Najvažnije ljudske osobine za mene su nesebičnost, tolerantnost, iskrenost, radišnost i osjećajnost. Čovjek je ponekad toliko fokusiran na ono što je njemu važno da zaboravlja kako je i ljudima koji ga okružuju potrebna pomoć i podrška.

Foto: Marko Grubišić

Foto: Marko Grubišić

Mlada manekenka njeguje ležeran, sportski i casual stil jer je po prirodi dinamična, voli slobodu i ne podnosi da je išta sputava pa tako ni odjeća.

– Mojih pet najdražih odjevnih predmeta su skinny jeans, kožnata jakna, pletena mini haljina, čizme i torba iz vintage dućana – nabraja Ivana omiljene stvari iz svojeg ormara.

A kad nije pred objektivom fotoaparata, ne pretjeruje ni sa šminkom.

– Ne volim se šminkati, a za njegu najčešće koristim Zagrebački melem i organsku cvjetnu vodicu za lice. To uvijek imam u torbici. Izbjegavam sve što na mene zbog preobrazbe stavljaju prije snimanja, i make-up i preparate za kosu. Luda sam za prirodnom preparativnom kozmetikom i volim sve što je napravljeno na prirodnoj bazi.

>>Izvanzemaljka Ivana Severinac u morskoj priči Mare Milin za Divu Style

Komentara 1

LE
LeonardS
13:36 08.12.2014.

super je to način života

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije