Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kako kome'

Istraživanje urologa pokazalo koliko u prosijeku penis naraste kada je u erekciji

Shuttershock
15.03.2023.
u 22:55

Prosječni je penis u erekciji za 42 posto veći od opuštenog, a urolozi su pregledima zaključili da oko 24 posto muškaraca ima rast veći od toga.

Španjolski su urolozi nedavno proveli istraživanje o razlikama u veličini između opuštenog penisa i onog u erekciji, a na ovotjednom kongresu urologa u Milanu su objasnili kako prema tome postoje dva tipa muškaraca; oni kojima penis u erekciji drastično naraste i oni kojima se u stanju uzbuđenosti ne poveća mnogo. I premda te dvije kategorije mogu zvučati površno, istraživači kažu da su za urologe one iznimno bitne, posebno ako izvode zahvat na penisu.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

"Važno je moći predvidjeti hoće li pacijentu penis malo ili puno rasti, budući da obično radimo dok je u mlohavom stanju", rekao je voditelj istraživanja dr. Manuel Alonso-Isa.

"Pacijenti kojima penis u erekciji jako naraste može trebati drugačiji kirurški pristup", zaključio je.

Za potrebe studije, Alonso-Isa i urolozi iz tri bolnice u Madridu proveli su ultrazvučne pretrage na 225 muškaraca u opuštenom, a zatim u stanju erekcije.

Prema rezultatima, prosječni je penis kada je u erekciji za 42 posto veći od opuštenog, a urolozi su pregledima zaključili da oko 24 posto muškaraca ima rast veći od toga. Većina muškaraca ipak, stoji u studiji, spada u takozvanu sivu zonu između dvije kategorije, a obje su strane krivulje potpuno normalne, poručili su liječnici.

"Mnogi naši pacijenti kojima penis u erekciji ne naraste mnogo počnu brinuti da možda pate od erektilne disfunkcije, no to obično nije slučaj", dodali su.

Inače, zanimljiva je studija o veličini penisa nedavno napravljena i na Stanfordu, a u njoj je otkriveno da je prosječna veličina penisa u posljednja tri desetljeća porasla za nevjerojatnih 24 posto.

I premda to nekima može zvučati kao dobra vijest, stručnjaci se boje da bi moglo biti posljedica nekih nezdravih navika, poput previše nezdrave 'junk' hrane ili pretežno sjedilačkog načina života, čak i zagađenja okoliša.

"Svaka je promjena u razvoju zabrinjavajuća jer je naš reproduktivni sustav jedan od najvažnijih dijelova ljudske biologije", rekao je dr. Michael Eisenberg za blog Stanford Medicine Scope.

"Obično tako brzu promjenu vidimo samo onda kada se nešto značajno događa s našim tijelima", zaključio je za NY Post.

Hrvati sve više povećavaju penis bez odlaska pod nož

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije