Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE DRŽE SE HIGIJENSKIH NAVIKA

Istraživanje pokazalo: Čak 50% žena čini ove pogreške sa četkicama za šminkanje

Shutterstock
08.10.2022.
u 11:23

Mnoge žene zaboravljaju očistiti svoje kistove za nanošenje šminke, što može dovesti do nakupljanja bakterija na njima, koje onda nanose na svoje lice

Čist pribor za šminku važan je i za higijenu i njegu vašeg lica pa, iako tu nema strogih pravila, postoji nekoliko postupaka kojih bi se trebao držati svatko tko koristi šminku. Nažalost, nedavna anketa u kojoj su sudjelovale 564 osobe, pokazuje da određene higijenske navike vezane za šminku, baš i nisu popularne. Četkice za nanošenje šminke vrlo vjerojatno su najčešće korištene od cijelog pribora za šminkanje, a ovo su najčešće greške koje, prema anketi, mnogi s njima rade, piše Mind Body Green

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan:

1/8

Ne čistite svoje kistove

Kada sljedeći put budete pisali popis kućanskih poslova, trebali biste mu dodati i čišćenje kistova za šminku. Ova praksa je ključna za uklanjanje bakterija i održavanje kvalitete vaših četkica. Prema anketi, samo 20 posto korisnika šminke izjavilo je da čisti svoje četkice svaki mjesec. Taj se broj znatno smanjuje kada se radi o tjednom čišćenju, što je zapravo preporučeno. Ako ne koristite četkice za šminku često, možda se možete izvući s dvotjednim čišćenjem, ali za one koji nose šminku svakodnevno, tjedno čišćenje je neophodno. Ako mislite da na vašoj četkici nema bakterija, u krivu ste. Kada su istraživači testirali razinu bakterija na četkicama sudionika, otkrili su da su zahodske daske čak čišće od njih, točnije, osam puta čišće. 

Nikada ne mijenjate svoje kistove

Prema istraživanju, jedan od pet korisnika šminke nikada ne mijenja svoje kistove. Ovo je velika pogreška koja može pridonijeti nakupljanju bakterija i prigušiti izgled vaše šminke. Pretjerano korišteni kistovi mogu upropastiti izgled sjenila za oči ili onaj glatki izgled. Čak i ako svoje četkice čistite svaki tjedan, nijedan kist ne traje vječno. Ako vam se čekinje počnu trošiti, postanu tvrde čak i nakon dubinskog čišćenja ili odbijaju zadržati svoj oblik nakon čišćenja, vrijeme je da ih bacite i kupite nove. 

Dijeljenja pribora za šminkanje

Nevjerojatnih 56 posto korisnika šminke, izjavilo je da dijele svoj pribor za šminkanje, što se nikako ne bi smjelo raditi. To je posebno opasno s priborom za šminkanje koji dolazi u kontakt s vašim očima. Sve, od kistova za nanošenje sjenila, do uvijača za trepavice, pa čak i olovaka za oči,, imat će vaše bakterije na sebi i ne smijete ih prenositi. Istraživači su poručili kako bakterije iz prljavog pribora za lice mogu rezultirati lošim zdravljem očiju što može utjecati na vaš vid, stoga zaista nikada ne biste trebali koristiti tuđi pribor za šminkanje. 

S ovim trikom zaspat ćete za pet minuta! 😴  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije