Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Istraživanje otkrilo: Samo jedan pogled je dovoljan da saznate je li netko za usputni seks ili dulju vezu

zavođenje
Shutterstock
15.07.2021.
u 15:30

Mnogi bi htjeli da mogu kad izađu van odmah prosuditi tko želi usputni seks, a tko ne, i tako isključiti one koje takve avanture ne zanimaju, rekao je Stephen, a ponekad nam samo lice može otkriti nečije namjere

U studiji sveučilišta Macquarie u Australiji ispitivači su heteroseksualne muškarce i žene pitali jesu li spremni na neobavezan seks, a zatim ih fotografirali i njihove fotografije pokazali drugim sudionicima: cilj je bio da oni - samo prema fotografijama profila - prepoznaju one koji žele zabavu za jednu večer.

Otkrili su da su žene u svojim pretpostavkama uglavnom bile u pravu, birajući muškarce željne kratke seks avanture, dok su muškarci često birali krive žene - misleći da su blaže crte lica i manje usne karakteristike žena koje su spremne na povremeni seks bez obveze.

Lijepa Dubrovkinja Ora nova je Miss Universe Hrvatske

zavođenje
1/13

Razlog tim pogreškama je, kaže autor Ian Stephen, pogrešno razmišljanje da su za seksualnu avanturu spremnije žene koje su manje upadljive, pa muškarci podsvjesno traže te osobine.

Foto: screenshot/facebook

- Mnogi bi htjeli da mogu kad izađu van odmah prosuditi tko želi usputni seks, a tko ne, i tako isključiti one koje takve avanture ne zanimaju jer žele nešto dugoročno i ozbiljno - rekao je Stephen za The Sun, a ponekad nam lica mogu otkriti nečije namjere.

U svoju su studiju autori uključili nešto više od 100 sudionika, prosječne starosti od 20 godina.

- Pokazalo se da žene vrlo dobro procjenjuju što muškarce zanima i kakvu vezu traže - rekao je koautor Joe Antar, a to im, kaže on, omogućuje lakše donošenje odluka o tome koji bi im muškarci bili dobri partneri, sa sličnim željama i ciljevima.

Inače, dodaju autori, već postoje računalni programi koji samo na temelju nečijeg lica mogu s velikom točnosti otkriti za kakvom vezom osoba traga...

Depilacija brusnim papirom najnoviji je hit s društvenih mreža: Biste li isprobali?

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Majda
Majda
20:38 15.07.2021.

Ja sam za usputni seks ,ali dok ne nađem može i dulja veza..

MO
montello
15:41 16.07.2021.

Za sex usputni vidim ali za brzu vezu to je tesko za procitat

DU
Deleted user
09:07 16.07.2021.

sudionici istraživanja prosječno od 20 godina, i to samo 100?? ahahaha, pa to su punoljetna djeca. dakle, istraživanje je niš koristi, a zaključci - nemjerodavni, neprimjenjivi i bezvredni :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije