Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte, djeluje!

Isprobajte jednostavan trik koji će spriječiti da vam voda iskipi iz lonca tijekom pripreme hrane

Shutterstock
30.11.2020.
u 13:22

Ovim trikom koristile su se naše bake i mame.

Stavite vodu da zavrije kako biste skuhali tjesteninu, rižu, krumpire... A onda odlučite oprati suđe, narezati ostatak namirnica za ručak i zaboravite na vodu – ona iskipi! Na kraju sami sebi napravite dodatni posao, pa morate, osim pripreme jela, i oprati štednjak. 

Tu situaciju možete vrlo lako spriječiti jednostavnim trikom za koji ste sigurno čuli – stavite drvenu kuhaču preko lonca, prenosi Food Hacks.

Ovaj trik djeluje na dva načina. Prvo, suha drvena kuhača destabilizira mjehuriće kada dođu u kontakt s njezinom površinom, pa se kipuća voda povlači.

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni – koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Drugo, mjehurići i pjena stvoreni od kipuće vode pune se parom. Ako dođu u dodir s nečim čija je temperatura ispod 100°C, para će se kondenzirati, odnosno pretvoriti opet u tekućinu.

Iako je ovaj trik odličan, ima i nekih nedostataka. Kada se kuhača nakon nekog vremena zagrije, voda će se podići bez obzira na nju. Također, nije dobro koristiti metalnu žlicu jer nema nikakvo djelovanje, baš suprotno – mnogo brže provodi toplinu.

Imajte na umu, ako se uvijek koristite istom drvenom kuhačom, da će se ona iskriviti od vlage.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije