Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost kraj vode

Instruktorica plivanja: 'Dijete na plaži ili bazenu nemojte umotati u ručnik, ruke trebaju biti slobodne'

Djeca se igraju u bazenu
Zarko Basic/PIXSELL
02.06.2023.
u 16:30

Nakon što dijete izvadite iz vode osušite mu ruke, a ručnik mu stavite ispod pazuha, savjetuje instruktorica, ako opet upadne u vodu da su mu ruke slobodne.

Instruktorica plivanja Nikki Scarnati često na društvenim mrežama objavljuje savjete vezane za djecu i boravak u vodi, pa je i nedavno na TikToku upozorila roditelje na nešto čega se mnogi vjerojatno sami ne bi sjetili. "Kada dijete izvučete iz mora ili iz bazena, naravno želite ga što prije ugrijati i osušiti", kaže ona u snimci u kojoj demonstrira omatanje ručnika preko ramena malog djeteta. "No ako dijete slučajno upadne u vodu, obje će mu ruke biti zarobljene pod mokrim ručnikom". Zato umjesto umatanja Scarnati roditeljima savjetuju da djetetu kad izađe iz vode ručnik stave ispod ruku, da ako slučajno opet upadne u vodu, može micati rukama i kretati se.

“Nakon što ih izvadite iz vode prvo im osušite ruke i stavite im ručnik ispod pazuha", objašnjava trenerica, a roditeljima savjetuje i da maloj djeci ne daju prevelike ručnike za brisanje, jer se preko njih lako mogu spotaknuti i upasti u vodu. Njene je savjete na TikToku pogledalo više od šest milijuna ljudi, a mnogi su se i složili. “Kada sam imao četiri godine pao sam u duboki dio bazena s ručnikom oko ruku i morali su me spašavati, iako sam već prilično dobro plivao, no nisam se mogao ni pomaknuti”, napisao je pratitelj, a prenosi NY Post.

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

Ipak, bilo je i onih koji su tvrdili da ovaj savjet nije praktičan, rekavši da se njihova djeca vole umotati u prevelike ručnike. “To nije realno jer im je hladno i neće ostati tako s rukama ispod", napisala je jedna mama. Inače, instruktorica je prošlog mjeseca također objavila viralni post u kojem je roditelje pozvala da djeci ne kupuju kupaće gače i kostime u boji vode. U njemu je Scarnati podijelila snimku vlastite kćeri koja se brčka u vodi u plavom kupaćem, kako bi naglasila da se dijete u toj boji dobro ne vidi. “Pogledajte kako ju je teško vidjeti dok pliva”, rekla je, "a to je u mirnoj vodi bazena i bez druge djece koja se okolo igraju i brčkaju .”

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije