Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Imate previše donjeg rublja? Stručnjakinja objasnila koliko biste ih zapravo trebali posjedovati

Shutterstock
01.05.2023.
u 16:08

Studije u posljednjih nekoliko godina zaključile su da je prosječan broj grudnjaka koje žene posjeduju samo pet, dok neki zaključuju da je prosječan broj čak šesnaest

Žene često kupuju hrpu donjeg rublja koje im zapravo ne treba. Primjerice, neke čipkaste komplete ili super neudobne bralette grudnjake koje kupe iz hira pa stoje nenošeni u ladici. Onda se donje rublje nakupi i više ne znate što imate i što nositi. No, koliko grudnjaka osoba zapravo treba? Iako taj broj varira od osobe do osobe, Emily Blount, stručnjakinja za donje rublje i voditeljica u Lounge Underwearu, ima neke odgovore, piše Mirror.

"To nije očigledan odgovor, budući da su studije u posljednjih nekoliko godina zaključile da je prosječan broj grudnjaka koje žene posjeduju samo pet, dok neki zaključuju da je prosječan broj čak šesnaest. Broj grudnjaka i gaćica koje biste trebali imati u potpunosti će ovisiti o tome koliko ste aktivni i vrsti prigoda za koje su vam grudnjaci potrebni”, objasnila je Emily. Kao i odjeća, naše donje rublje mora biti prikladno životnom stilu i Emily predlaže da imate više udobnih grudnjaka ako radite od kuće ili sportskih grudnjaka ako volite vježbati.

"Kao opće pravilo, preporučujemo izbor od osam do 10 grudnjaka koji zadovoljavaju potrebe da budu udobni i funkcionalni te jednostavno laskaju vašem tipu tijela! Kako biste povećali svoje mogućnosti, preporučujemo da napravite malu garderobu grudnjaka koja će odgovarati svakoj prilici, kao što su tri grudnjaka za svakodnevnu upotrebu, tri sportska grudnjaka ili udobna grudnjaka, dva grudnjaka za duboki dekolte i jedan grudnjak bez naramenica. Svakako temeljito operite grudnjake i zamijenite ih svakih šest do devet mjeseci", objasnila je.

Što se tiče gaćica, Emily tvrdi da je najbolje imati otprilike dovoljno pari kako ne biste ostali bez njih, bez obzira na razinu aktivnosti ili izbor odjeće, dakle između 15-20 pari. "Nije samo važno imati hrpu donjeg rublja koje će vam dobro stajati, važno je da vam grudnjaci daju potrebnu potporu i udobnost, kao i gaćice", dodala je.

"Nošenje odgovarajućeg tipa grudnjaka može učiniti mnogo više od pukog podizanja poprsja, a srećom postoji mnogo toga za izabrati", kaže stručnjakinja. Obično grudnjaci dolaze u četiri kategorije; podstavljeni, nepodstavljeni, s žicom i bez žice, ali postoji i niz izreza od dubokih do balkonskih izreza među kojima možete birati. Odlučite volite li više podstavljene ili nepodstavljene sa žicom ili bez, a zatim prijeđite na traženje oblika koji vam najbolje odgovara. Emily je dodala: "Mnogim budućim mamama i mamama koje hrane djecu na bočicu, potrebna je iznimna udobnost u donjem rublju dok im se tijelo mijenja. Budući da se ove vrste grudnjaka više troše od grudnjaka prije trudnoće, preporučujemo kupnju tri grudnjaka; jedan koji ćete nositi danas , jedan na čekanju i jedan u praonici. Međutim, možda ćete morati kupiti više, ovisno o tome koliko dugo planirate dojiti - budući da se gumica može pokvariti tijekom brojnih pranja što može oslabiti potporu", rekla je.

Što se tiče grudnjaka za dojenje, jednako je važno imati udobne i potporne značajke u ovim grudnjacima kao i točan broj, kao što su kopče za dojenje koje se lako otpuštaju, elastične trake i super mekana tkanina, kaže Emily. Postoji mnogo grudnjaka, važno je samo odabrati ono što vam zaista treba pa imajte to na umu kada budete proljetno čistili svoju garderobu kako biste stvorili kolekciju donjeg rublja koja odgovara svakoj prilici.

Spavate li u čarapama? Stručnjak tvrdi da biste trebali!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije