Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad 'pobjegne'

Imali ste nezaštićeni odnos, a ne želite dijete? Evo što možete napraviti...

Kontracepcija, kondom
Foto: Pixabay
1/2
29.10.2017.
u 14:40

Imate 120 sati vremena da poduzmete Plan B, odnosno, odete u ljekarnu ili kod liječnika po kontraceptiv koji će smanjiti rizik od začeća za 78 do 89 posto.

Ako ne želite zatrudniti, koristite kontracepciju! Znaju to i ptice na grani, no niste ni prvi, niti ćete biti i zadnji kojima je pukao kondom, zaboravili ste popiti kontracepcijsku pilulu, on ga nije "izvukao na vrijeme"...

Ako idete "guglati" što vam je činiti, najvčešće ćete naići na informaciju da odmah nakon odnosa odete na mokrenje. Svakako to napravite ako ste žena, ali zato da spriječite eventualnu infekciju spolnom bolešću, no trudnoću to neće spriječiti. 

Imate najviše 120 sati vremena da poduzmete Plan B, odnosno, odete u ljekarnu ili kod liječnika po kontraceptiv koji će smanjiti rizik od začeća za 78 do 89 posto. Spermijima treba i do šest dana da dođu do jajašca i oplode ga, a "hitni kontraceptivi" djeluju tako da odgađaju ovulaciju, odnosno, sprečavaju otpuštanje jajašca i time i trudnoću, piše Elite daily. 

Mnogi mladi parovi radije će pojuriti po pilulu za "dan poslije" nego koristiti kontracepciju prema preporuci liječnika ili kondoma. Imajte na umu da su ovo "hitne intervencije" te da ih ne koristite kao temeljnu kontracepciju. Svakako vodite računa o svom zdravlju i obratite se liječniku za dodatna pojašnjenja i upute oko kontracpecije ili planiranja obitelji. 

Komentara 27

NA
narcis660
19:19 29.10.2017.

Clanak je za one po prilagodenom programu ali na srecu njihovu oni to necitaju isreca njihova!!!Cista glupost i kretenizam.Valda svatko zna sta ce i kako napraviti necekajuci da ih novinari upute na to.Budalastina malo.jaca!!!!!

KR
kruti190
16:36 29.10.2017.

kakva DEBILANA od 'članka', kao da ga je pisala osoba rada borić ili tetkica gordan bre bosanac!!!

FI
fiona1412
14:49 29.10.2017.

Ili odete na abortus ... bez razmišljanja. Tome i služi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije