Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednje škole

Ima mjesta za 9600 učenika, upisuju i neke gimnazije

sr skoa
Patrik Maček/Pixsell
11.08.2013.
u 17:00

Za manje od deset dana svi oni koji se nisu uspjeli upisati u željenu srednju školu na ljetnom mogu to učiniti na jesenskom roku.

Za manje od deset dana svi oni koji se nisu uspjeli upisati u željenu srednju školu na ljetnom mogu to učiniti na jesenskom roku. Prijave obrazovnih programa počinju 19. kolovoza i traju do 24. kolovoza, a nepopunjeno je ostalo nešto više od 9600 mjesta.

Prazna Klesarska škola

Najviše slobodnih mjesta ostalo je u Gradu Zagrebu, čak 1549. Izbor je šarolik pa tako mjesta ima i za one koji se žele upisati u gimnaziju jer je u, primjerice, IV. gimnaziji i Klasičnoj slobodno po pet mjesta. Nove učenike upisivati će i Grafička škola u kojoj je slobodno 12 mjesta, Obrtnička i industrijska graditeljska škola prima još 40 učenika, a Poljoprivredna još upisuje 9 učenika. Popriličan broj praznih klupa nakon ljetnih upisa ostao je i u Osječko-baranjskoj, točnije 861 mjesto, te u Splitsko-dalmatinskoj, u čije se škole još uvijek mogu upisati 1163 učenika. U Splitu, primjerice, ima još 16 mjesta u Industrijskoj školi te čak 90 mjesta u Obrtničkoj školi. Popriličan broj slobodnih mjesta, čak 45, ostao je nepopunjen u Klesarskoj školi Pučišća u Pučišćima na otoku Braču.

Na stranicama Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole upozoravaju sve kandidate da prilikom prijava posebno pripaze imaju li dovoljno bodova za upis u željenu školu. Isto ih tako upozoravaju da provjere je li škola koju žele upisati odredila da trebaju imati liječničku potvrdu školskoga ili obiteljskoga liječnika ili da su zdravstveno sposobni za odabrano zanimanje. Nakon završetka jesenskog upisnog roka kandidati će na prvi dan nastavne godine donijeti i predati srednjim školama ispunjenu upisnicu koja će nakon 21. kolovoza biti objavljena na mrežnoj stranici www.upisi.hr. ”

Uspješni upisi

Ona koja će biti dostupna za ispis jedino kandidatima koji su ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku. Završetkom jesenskog roka bit će gotovi prvi e-upisi u srednje škole u povijesti hrvatskog školstva. Da su prošli uspješno vidjelo se već nakon prvog ljetnog roka kada je više od 90 posto đaka upisalo školu koja im je bila prvi ili drugi izbor.

>>Najbolja profesorica matematike u zemlji predaje u zlatarskoj školi

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije