Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kućni ljubimci

Igrajte se sa psom želite li se opustiti nakon napornog dana

šetnja
Photos.com
03.08.2010.
u 10:21

Otkriveno je da je pseći entuzijazam zarazan, tako da se njihovi vlasnici osjećaju relaksirano, optimistično i manje zaokupljeno svakodnevnim brigama.

Ne uzimajte čašu vina i ne gledajte omiljenu sapunicu na kraju teškog dana. Ako se zaista želite opustiti - provedite neko vrijeme sa svojim psom, savjetuju istraživači. Otkriveno je naime da je pseći entuzijazam zarazan, tako da se njihovi vlasnici osjećaju relaksirano, optimistično i manje zaokupljeno svakodnevnim brigama nakon što provedu neko vrijeme s ovim kućnim ljubimcem.

Istraživanje na vlasnicima pasa također je pokazalo da je šetnja sa psom najbolje kvalitetno vrijeme koje obitelj može provesti zajedno, čak ispred zajedničkog objedovanja i ljetovanja.

Istraživanje na 1000 vlasnika pasa, koje je proveo proizvođač pseće hrane Winalot, pokazalo je da se 55 posto njih osjeća relaksirano nakon što se druže sa psom, 44 posto ih je optimističnije, a 44 posto ih se manje brine oko svakodnevnih briga poput sigurnosti posla i financijskih problema.

U dodatku je istraživanje otkrilo da čak jedan od četiri osobe opisuje psa kao svojega najboljeg prijatelja.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:30 20.08.2010.

čovjek je socijalna životinja i kome je pas najbolji prijatelj, taj ima neki problem u glavi. psi i mačke su ok, ali ne mogu biti zamjena za ljudsko društvo.

ST
stela
14:16 03.08.2010.

odavno psiholozi savjetuju depresivnim ljudima da nabave psa. osim pseceg entuzijazma pomaze i to da se brine o nekom, skida se fokus sa sebe i problema nekoliko puta dnevno. nazalost, vidjela sam i pse koji uz depresivne vlasnike postaju isti takvi...

DI
Diosa
13:17 10.08.2010.

Hvala Bogu da imam dva psa, žensku i mužjaka i nema ništa boljeg ljepšeg i divnbijeg od druženja s njima, od samog gledanja na njih dvoje kako se igraju, kako su divne životinje... Istina da i ja bolujem od bipolarnog poremečaja tako da mi to dodatno smiruje živce, lijeći moj duh, moju dušu. Ustvari, uz životinje zaboravim na sav stres i na sve probleme koji znaju doć....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije