Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar izbor i za djecu

Idealni kućni ljubimci: Ove pasmine su odane, nježne i izvrsnog karaktera

Shutterstock
04.01.2021.
u 07:00

Kovrčavi Bišon nastao je od četiri pasmine i živahan je i sretan pas umiljatog izgleda i maznog karaktera. Zbog tih je osobina sve popularniji izbor za kućnog ljubimca.

Iako ponašanje i karakter psa ovise i o dresuri, socijalizaciji i individualnim osobinama, neke su pasmine poznatije po blagom i 'maznom' karakteru, rekla je Lisa Peterson, glasnogovornica Američkog kinološkog saveza. Ako razmišljate o udomljavanju ili kupnji psa kao kućnog ljubimca, dobro je znati koji su psići i među stručnjacima prepoznati kao dobrice i veseljaci:

1. Labrador

Ova je pasmina već desetljećima omiljena pasmina u Velikoj Britaniji, a zbog svoje su naravi labradori odavno prepoznati kao idealni obiteljski psi koji  obožavaju svoje vlasnike i posebno su nježni prema djeci. 

Foto: Shuttershock

- Labradori su svestrani psi i vole ljudsko društvo, a to ih uz njihovu brižnu i mirnu narav čini idealnim kandidatima za dresuru za terapeutske pse pomoćnike - kaže Peterson.

2. Zlatni retriver

Foto: Shuttershock

Slično kao i 'rođaci' im labradori, zlatni su retriveri poznati kao inteligentni i privrženi psi koji se žele svidjeti svojim vlasnicima. Oni su samopouzdani i susretljivi koji vrijeme najradije provode uz svoje vlasnike, a vole upoznavati i nove ljude i pse.  

3. Koker Španijel

Po svojoj su prirodi ovi psi prvenstveno lovci (ptičari), no to ih ne sprječava da budu i odani vlasnicima. Poznati su kao neodoljivi I šarmantni psi koji su uvijek sretni i neprestano mašu repićima.

Foto: Shuttershock

Njihovoj je veseloj prirodi teško odoljeti zbog čega su i jedna od najpopularnijih pasmina, a usprkos svojoj nevjerojatnoj energiji, po prirodi su istovremeno i nježni.

4. Irski seter

Irski seteri poznati su po svojoj okretnosti, energiji i spretnosti. Izvorno su uzgajani kao lovci pa će uživati i u aktivnom vježbanju i istraživanju novih terena.

Foto: Shuttershock

Ova je pasmina odličan izbor za fizički aktivne vlasnike, posebno one koji uživaju u trčanju ili planinarenju. Seteri su kao i kokeri ptičari lovci, a premda dosta veći, jednako su nježni i umiljati.

Krajnje je neprivlačan, mirisom čak i odbojan, a ipak je neizostavan dio blagdanskog stola

1/3

5. Bokser

Foto: Shuttershock

Nježni, odani i usmjereni na čovjeka i obitelj bokseri imaju i neustrašiv karakter. Unatoč svom samouvjerenom izgledu, ovi su psi često i pravi zabavljači prijateljske naravi.

6. Kovrčavi Bišon

Foto: Shuttershock

Ovaj je mali pas nastao spajanjem čak četiri vrste: Bolonjezera, Maltezera, Havanezera i Bišon Tenerifea. Bišon je živahan i sretan pas umiljatog i maznog karaktera, a dobroćudna osobnost i naklonost koju pokazuju prema vlasnicima učinili su ga i popularnim izborom kućnog ljubimca, piše Country Living

Večeras je 1000. Potjera! Morana Zibar ispričala nam je kakva je atmosfera na snimanju, a doznajte i koliko su novaca do sada osvojili lovci.

Ključne riječi

Komentara 8

CO
Country
11:35 04.01.2021.

Imamo Hrvatskih predivnih i prepoznatljivih pasmina.Al za taj članak treba malo više od copy/ paste.

ST
Starotopoljanin
14:24 04.01.2021.

moji sinovi na zamolbu i zelju dijece ,kupili pse,djeca sva sretna i kazu kako ce ici u setnju,sa njima,da par dana su isli,i vise ih psi ne interesiraju,vec otac mora da se brine za njih,i svako jutro vodi na setnju ,kao i na vecer.tako da netreba dijeci poklanjati zivotinje jer se ne brinu za njih.

HE
Herceg
11:48 04.01.2021.

Djete ina obaveza u školi toliko da mu malo ostaje vrimena još i za psa?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije