Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIRANJE PRIORITETA

Iako 'pegla' bore, seks je ženama više obveza nego užitak

seks, dečko, cura, krevet, sex
Profimedia
10.11.2011.
u 14:13

Žene seksu ne daju prioritet naspram ostalih "obveza" pa je većina njih sklona rutinski odraditi posao kako bi se riješila partnerskih obveza, zaključak je to godišnjeg istraživanja WomenTALK

Žene seksu ne daju prioritet naspram ostalih "obveza" pa je većina njih sklona rutinski odraditi posao kako bi se riješila partnerskih obveza, zaključak je to godišnjeg istraživanja WomenTALK koje je provela agencija HealthyWomen, piše Daily Mail.

U anketi su istraživane seksualne navike 1031 žene starije od 18 godina te je ustanovljeno da, iako 51 posto njih smatra da seksualni odnosi više puta tjedno pospješuju zdravlje, samo 30 posto to uistinu i čini. Zbog čega stvari stoje tako?

– Ženama je, kao i muškarcima, na raspolaganju samo 24 sata na dan. Ako su zaposlene majke, vrijeme koje mogu izdvojiti za vlastite užitke i te kako se smanjuje. Zbog toga nije ni čudno da mnogima seks nije na vrhu prioritetnih aktivnosti pa često pristaju samo da bi se riješile "obveze" prema partneru – smatra Naomi Greenblatt, psihologinja zadužena za provedeno istraživanje.

Također je ustanovljeno da većina ispitanica, čak njih 66 posto, u odnose s partnerom stupa jednom tjedno ili rjeđe. Oko 63 posto žena kao glavni razlog navodi emotivno zbližavanje s partnerom, a samo 42 posto u potpunosti je zadovoljno svojim seksualnim životom.

Psihologinja se osvrnula i na nedavno istraživanje Kraljevske bolnice u Edinburgu kojim je potvrđeno da žene koje vode ljubav minimalno četiri puta tjedno izgledaju do deset godina mlađe od svoje stvarne dobi. 

– Izgleda da žene još nisu postale svjesne ovih znanstvenih dokaza – zaključila je Greenblatt.

Ključne riječi

Komentara 6

AM
a_morte_i_rossi
15:15 10.11.2011.

a sta da kazem na ovaj clanak.... njima je sex vazan da dobiju koju kintu i potrose na krpice i okolo.....

ŠI
šimun
16:24 10.11.2011.

gluposti kad se žena napali ajme majko

VA
vavasan
11:10 11.11.2011.

@a_morte_i_rossi pa gledam neke tvoje postove od prije....ti si na nekim lijekovima ili što? Pa, iz tebe pršti negativa...daj se malo opusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije