Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska prvi put domaćin prestižnog međunarodnog sajma luksuznih putovanja Loop

sajam luksuznih putovanja
15.03.2024.
u 11:08

Jedini sajam luksuznih putovanja na području srednje i istočne Europe – Loop prvi put dolazi u Hrvatsku, na Mali Lošinj, koji posljednjih nekoliko godina i sam slovi za poželjnu luksuznu destinaciju. Tri sajma, poznata kao Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE održat će se od 7. do 18. travnja, a okupit će 300 vrhunskih putničkih agenata i turoperatora, kao i 300 istaknutih hotelijera iz cijeloga svijeta. Sajmovi će se održati u okruženju domaćeg luksuznog brenda Lošinj Hotels & Villas.

Loop događanja odlična su prilika za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih putovanja i turističkih destinacija u regiji. To je važno i za Hrvatsku s obzirom na to da se u našoj zemlji oko 90 posto ukupnog turističkog prometa realizira s europskih tržišta. Pritom su nam među najvažnijim tržištima Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska, koje zajedno s ostalim zemljama čine CEE regiju pa nam je drago što su ove godine Hrvatska i Lošinj domaćini ovogodišnjih susreta. Nadalje, predstavljanje hrvatskih visoko kvalitetnih usluga prilagođenih potrebama poslovnih sastanaka i konferencija, dodatan je podupiratelj industrije poslovnih putovanja koja uvelike doprinose razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. Sve učestalija organizacija poslovnih skupova diljem naše zemlje dokazuje da kvalitetno koristimo potencijale MICE turizma, a vrlo smo snažno okrenuti i segmentima turističke ponude visoke vrijednosti prema smjernicama novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma“, rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Po svim elementima Otok vitalnosti jedna je od najsadržajnijih destinacija u Hrvatskoj, od prirodnih ljepota i bioraznolikosti, klime, smještajnih kapaciteta, kulturne ponude i sportskih sadržaja. Lošinj se pozicionirao na svjetskoj karti kao jedna od Top 100 održivih destinacija svijeta uz visoku kvalitetu usluge i smještaja. Uz ulaganja u hotelski sektor, kampove te obiteljski smještaj, ističe se i gastronomska ponuda koja osim restorana s Michelinovom zvjezdicom i tanjurom. Brojne nagrade nominiranih hotela 5*, kampova te wellness ponuda samo su još jedan dokaz izvrsnosti koju destinacija pruža i može pružiti. Uz predanost očuvanju prirodnog okruženja i promociji otoka bogate povijesti, luksuza i blagostanja, sve ove aktivnosti, napori i ulaganja mogu doprinijeti poboljšanju iskustva gostiju te dugoročno ojačati turističku privlačnost Lošinja“, istaknuo je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Predstojeće jedanaestodnevno događanje za Lošinj Hotels & Villas, kao i za širi krug partnera od Zadra do Pule, ne samo da označava moguću prekretnicu u pozicioniranju, već i potvrđuje Lošinj kao ključnu sponu u povezivanju luksuznih ponuda Dalmacije i Istre. Kroz ovu manifestaciju, Lošinj također demonstrira iznimnu sposobnost da bude domaćin događaja visokog profila. Ova izloženost donosi višestruke benefite: od trenutne vidljivosti do izgradnje mreže dugoročnih veza, poticanja turističkog prometa, te učvršćivanja naše reputacije kao destinacije koja ne samo da ispunjava očekivanja, već ih i sustavno nadilazi, kako u pogledu organizacije tako i stvaranja nezaboravnih doživljaja“, Zoran Pejović, član uprave Jadranka Turizma.

Tri sajma, poznata kao Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE, pružit će priliku za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih putovanja i turističkih destinacija u regiji. Loop MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) će se održati od nedjelje, 7. travnja do srijede, 10. travnja 2024. i bit će posvećen predstavljanju najboljih lokacija i usluga prilagođenih potrebama poslovnih sastanaka, konferencija i izložbi. Loop Leisure će uslijediti od srijede, 10. travnja do nedjelje, 14. travnja 2024., te će okupiti premium putničke agente i specijalizirane turoperatore s njemačkog govornog područja. Ovaj segment sajma pružit će priliku za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih ponuda u regiji. Kao završnica, održat će se Loop CEE od nedjelje, 14. travnja do četvrtka, 18. travnja 2024., okupljajući najbolje dobavljače iz 16 zemalja srednje i istočne Europe, koji će predstaviti skrivene dragulje ove regije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije