Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo pola sata

Hit u vježbanju: Trening koji troši 9 puta više kalorija

vježbanje
Foto: Shutterstock
1/2
19.05.2014.
u 08:30

Traje 30 minuta i smanjuje rizik od bolesti srca

Trener Vedran Milaković u suradnji s prijateljem osmislio je inovativan način vježbanja – SCA trening koji spaja različite komponente treninga, od borilačkih vještina, nogometa, body buildinga do aerobika i pilatesa.

Takav koncept razvija snagu, kondiciju i agilnost tijela.

– Istraživanja pokazuju kako je SCA trening najpogodniji za razvoj tijela. Kombinacija različitih vježbi najbolji je mogući način dovođenja u formu uz istodobno oslobađanje od nakupljenog stresa – objašnjava Vedran.

Ova vrsta treninga učinkovitija je od klasičnog aerobnog vježbanja zbog procesa pod imenom EPOC (Excess Post-Exercise Oxygen Consumption) što označava povećanu potrošnju kisika nakon treninga.

SCA trening temelji se na izmjeni eksplozivnih i laganijih aktivnosti. Jedna od najvećih prednosti ovog treninga je trajanje od 30 minuta, tijelo potiče da troši devet puta više kalorija nego klasičnim treningom te smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja.

>>Znate li koja je tjelesna aktivnost najbolja? Skida salo, pospješuje zdravlje i ništa ne košta

>>Osnove sagorijevanja masnog tkiva: Uz ovaj trening rezultati se brzo vide

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije