Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi to platio

U pekari pivo 50 kn, kola 22 kn! 'Deru' li i vas visokim cijenama?

cijena Coca-cole na Hvaru
Foto: Čitateljica
1/2
03.07.2014.
u 22:20

Sezona se još nije ni zahuktala, a mnogi turisti već negoduju. Uz visoke temperature i jako sunce, mrak na oči naglo im može spustiti pogled na cjenike duž cijele obale

Cijene u trgovinama, kafićima, restoranima i na tržnicama na našoj obali, a ponegdje i u unutrašnjosti redovito rastu s početkom turističke sezone. Stoga ne čudi što svaki treći Hrvat smatra da ga na Jadranu svake godine "oderu". Nažalost, niti ova godina nije iznimka.

Sezona se još nije ni zahuktala, a mnogi turisti već negoduju. Uz visoke temperature i jako sunce, mrak na oči naglo im može spustiti pogled na cjenike duž cijele obale. Tako su neki ostali zatečeni hamburgerima koji koštaju 35 kuna, običnim kavama koje se cijene 17 i pivom za koje treba izdvojiti 30 kuna. Ne govorimo o ekskluzivnom uvoznom pivu, već o onom domaće proizvodnje koje se u trgovini može kupiti za pet puta manju cijenu.

Jedna čitateljica poslala nam je fotografiju cijena pića iz, kako je navela, pekare u Hvaru. 

– Na slici su cijene pića u pekari u centru Hvara. Slika je od prije pet tjedana. Ne želim ni razmišljati kakve su cijene sada u sezoni – napisala je čitateljica.

Javila nam se i druga čitateljica koja se požalila na cijenu pizze u jednom restoranu u Trogiru.

– U Trogiru u jednom restoranu pizza s plodovima mora normalne veličine tanjura za jednu osobu sada u sezoni košta 85,00 kn. Pa je li to normalno, ljudi moji – napisala je.

Kakva su vaša iskustva? Jeste li uočili previsoke cijene hrane i pića? Ako mislite da Vam neopravdano pokušavaju ''izbiti'' kune iz džepa, javite nam na e-mail javi@vecernji.net. Opišite nam ili pošaljite fotografiju kako su vam nerealno visokim cijenama "ispraznili" novčanike. Najbolje ćemo objaviti!

>>Svaki 3. misli da ga na moru 'deru'! Ako ste među njima, javite nam se!

Komentara 118

PO
ponor
22:49 03.07.2014.

Evo ga, svake godine isto. Naplaćuju koliko mogu naplatiti, nismo u socijalizmu već 25 godina. Jer kad bismo po nabavnoj cijeni, ni Večernji list ne bi smio koštati više od pola kune.

ST
stefj
23:41 03.07.2014.

Tja, opet paušalne ocjene. Negdje kava može biti skupa, a negdje je to neopravdana. Pogledajte Italiju, u Veneciji na glavnom trgu kava 6 ili 8 €, a pokraj Ravene na plaži 1-1.5 €. Sve ovisi o količini turista i njihovoj platežnoj moći... Problem kod nas je da svaka šupa digne cijene, s lošom uslugom i kvalitetom. To nije opravdano.

Avatar StudentZG
StudentZG
22:59 03.07.2014.

Naši ugostitelji misle da su turisti priglupi i da vade eure čim vide nešto malo mora. Bit će veselo kad nas tokom idućih sezona krenu zaobilaziti nalazeći jeftinije destinacije, ili destinacije s kvalitetnijom ponudom za istu cijenu. Ne možeš čovjeka koji ti donosi kruh oderati kao stoku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije