Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tek objavljena knjiga “Marry Him: The Case For Settling For Mr Good Enough” diže prašinu u Britaniji

Gospodin Drugi puno je bolji izbor nego gospodin Nitko

ljubav
Reuters/PIXSELL
26.01.2010.
u 11:27

Većina žena u tridestima do tih je godina propustila ili odbacila više prilika za ispunjavanje snova o obiteljskom životu čekajući savršenog muškarca, smatra autorica knjige.

Čekate pravoga? Gospodin Drugi je svakako bolji nego gospodin  Nitko, poručuje naslovom jučerašnji Daily Mail. Povod je nova knjiga Lori Gottlieb: “Marry Him: The Case For Settling For Mr Good Enough” (Udajte se; Trenutak je da se smirite uz Mr. Dovoljno Dobrog).

Knjiga je tek objavljena, a već diže dosta prašine, konstatira autorica članka Charlotte Metcalf. Kao i u većini slučajeva kad se otvori tema o single ženama u tridesetima, koje su i u tim godinama zadržale romantični ideal muškarca, braka i obitelji.

Spisateljica i kolumnistica piše kako će većina i dalje biti sama dok god inzistiraju na gospodinu Pravom. Teza je knjige da je većina žena u tridestima do tih godina propustila/odbacila više prilika za ispunjavanje snova o obiteljskom životu.

 Autorica knjigu zasniva na vlastitom iskustvu i istraživanju među ženama u tridesetim godinama. U podlozi svega je uvjerenje da sve teže konvencionalnom obiteljskom životu.

“Sve što mogu reći je da ako tridesetogodišnja single žena kaže kako nije zabrinuta oko pronalaženja pravog muškarca jest da to poriče ili - laže”, veli Gottlieb.

Upravo su žene najkritičnije prema tezama Gottliebove. Jedna tako na internetu piše: "Nema načina da pristanem na manje nego što je savršen muškarac, ni pred puščanom cijevi!”. Druga kaže: “Gottliebevoj treba psihijatar!”.  

No, autorica članka u Daily Mailu priznaje da je tijekom života zasigurno propustila prepoznati potencijalnog partnera jer je bila prezaposlena čekajući nekoga tko izgleda kao Richard Gere i tko će joj prirediti završnu scenu iz filma "Oficir i džentlmen".

Romantična pitanja krenula su nabolje tek kad je, priznaje, napustila fantazije o milijunašu poetske duše i izgleda Georgea Clooneya. Jedna od češćih rečenica usamljenih prijateljica u zrelijim godinama, konstatira autorica članka, jest i: “E, za njega sam se trebala udati!”  

Kako bilo, zaključuje se u članku, knjiga Gottliebove i prašina koju podiže otvara vječito pitanje: čini li nas brak sretnima?

Komentara 2

RA
radar
14:24 26.01.2010.

ajde barem je jedna shvatila :)

ZA
zagabria1
14:40 26.01.2010.

dobro da žene nisu odustale od traženja romantičnog ideala. Jer život kakav im se nudi, bezličan, praktičan, oportunistički, materijalan, za njih ne vrijedi pišiva boba. Muškarci nažalost nikako da shvate to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije