Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moderan uzgoj

Globalno zatopljenje smanjit će se ako se krave i ovce hrane češnjakom

Krava
Marko Prpić
10.12.2009.
u 12:25

Na velškim farmama provest će se čitav niz pokusa u kojima će se kravama i ovcama davati više različitih mješavina hrane, a zatim će se mjeriti koliko metana ispuštaju u atmosferu

Specijalna prehrana krava i ovaca bogata češnjakom i zobi mogla bi smanjiti globalno zatopljenje, tvrde velški znanstvenici. Zasad im je jedini problem što mlijeko tako hranjene stoke ima neobičan okus. Naime, životinje koje se na moderan način uzgajaju za prehranu ljudi ispuštaju u atmosferu znatne količine metana i tako zagađuju okoliš. Stoga su znanstvenici iz kraja poznatog po prirodnom uzgoju odlučili provesti više eksperimenata i ponuditi kravama i ovcama više različitih mješavina hrane, a zatim mjeriti koliko metana ispuštaju u atmosferu. Navodno se češnjakom i zobi smrdljiva životinjska emisija smanjuje za četvrtinu, a sad to treba potvrditi u više pokusa na velškim poljoprivrednim imanjima. Znanstvenici također proučavaju koliko će specijalna dijeta utjecati na okus mesa i mlijeka. 

Nije objavljeno sviđaju li se kravama i ovcama ovi eksperimenti.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
danebi
13:53 12.12.2009.

Molim i ja nesto da mi prdec mirise na primjer na limun. Presparali bi se deodoranti za wc.....

OB
-obrisani-
12:56 10.12.2009.

To da krave ispustaju metan u atmosferu je tocno, ali ta ista kolicina metana bi bila ispustena u atmosferu da trava koje krave pojedu, jednostavno istruni na zemlji. znaci, jos jedan promasaj od strane klima mafije. pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije