Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski dragulj

Forbes svrstao hrvatski otok među 4 u Europi koje treba posjetiti ove godine

Hvar
Igor Soban/PIXSELL
13.02.2024.
u 13:30

Dok popularna odredišta poput Santorinija, Sardinije, Ibize i Mykonosa često privlače pozornost, ovo su mjesta koja morate posjetiti u 2024. godini.

Poznati časopis, Forbes, objavio najbolje otoke koje treba posjetiti već ove godine, a na tom opisu našao se i jedan hrvatski dragulj. Rekli su kada je riječ o odabiru otočne destinacije u Europi, mogućnosti su gotovo beskonačnima, s više od 2000 naseljenih otoka koji se nižu obalama kontinenta. Dok popularna odredišta poput Santorinija, Sardinije, Ibize i Mykonosa često privlače pozornost, ovo su mjesta koja morate posjetiti u 2024. godini, piše Croatia Week.

Na popisu četiri otoka u Europi koje ove godine preporučuju čitateljima nalazi se i hrvatski otok Hvar. 'Chic Hvar u Jadranskom moru zauzeo je 9. mjesto na CNTraveler Readers’ Choice Awards 2023. za najbolje europske otoke i lako je vidjeti zašto. Hvar je najprikladniji za putnike koji žele pronaći nešto za svakoga—odlični restorani i noćni život koji zadovoljavaju vlasnike svjetlucavih superjahti, ima lječilišta i wellness centre za svakoga tko se želi napuniti energijom, a mirniji tipovi mogu krenuti u unutrašnjost ovog malenog otoka (populacija oko 11.000) za istraživanje rustičnih vinograda i polja lavande', piše Forbes.

VEZANI ČLANCI: 

Popularni časopis također navodi da je najbolje vrijeme za posjet Hvaru između svibnja i lipnja ili rujna i listopada kada je vrijeme toplo i sunčano, ali je na otoku manje gužve nego tijekom ljetnih mjeseci - u srpnju i kolovozu.

Hvaru su se pridružili na Forbesovom popisu Vanjski Hebridi, također poznati kao Zapadni otoci uz surovu obalu kopnene Škotske, koji se sastoje od preko 200 otoka protegnutih na 200 kilometara. Stromboli, sa svojom vatrenom vulkanskom aktivnošću, i Heimaey, slikoviti otočić uz obalu Islanda, nude jedinstvena i nezaboravna iskustva za avanturiste.  

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
09:54 14.02.2024.

lijepi hvar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije