Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li se odmoriti

Ne spavate dobro? Nemojte koristiti smartphone iza devet sati navečer!

pametni telefon
Foto: Thinkstock
30.01.2014.
u 08:00

Odgovaranje na kasnonoćne mailove ili obavljanje još nekih poslovnih obveza putem pametnog telefona iza 21 h uzrokuje loš san i manju produktivnost

Nakon napornog radnog dana i obavljenih svih kućnih obveza većina će sjesti na kauč i pogledati što se prikazuje na nekom televizijskom programu. Drugi, pak, kada gotovo sve utihne, uzimaju svoj pametni telefon u ruke i opet se bacaju na posao. Kako neke aktivnosti koje ponekad radimo u večernjim satima mogu utjecati na san i produktivnost odlučili su otkriti na državnom sveučilištu Michigan.

Tijekom istraživanja otkriveno je da odgovaranje na kasnonoćne mailove ili obavljanje još nekih poslovnih obveza putem pametnog telefona iza 21 sati navečer uzrokuje loš san i manju produktivnost idućeg dana jer zbog tih radnji osoba ne stigne napraviti odmak od radnih obveza te se, umjesto opuštanja i "stavljanja mozga na pašu", ponovno vrti u krugu radnih obveza. Te se osobe ne stignu odmoriti i to utječe na produktivnost, piše Business News Daily.

Jedan od autora istraživanja, Russell Johnson, rekao je da su ispitanici koji posjeduju pametni telefon rekli da je taj uređaj jedan od najvažnijih alata za povećanje produktivnosti rada. Ipak, National Sleep Foundation upozorava da samo 40 posto Amerikanaca ima dobar san većinu noći i kao posljedicu lošeg sna navodi upravo korištenje pametnih telefona za poslovne obveze.

- Pametni telefoni gotovo da su savršeno dizajnirani za remećenje sna, komentirao je rezultate istraživanja Russell Johnson.

>>'Pametni grudnjak' sprječava prejedanje i bilježi raspoloženje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije