Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretpostavljate li?

Evo u kojem se mjesecu rađa najviše djece

beba
Thinkstock, ilustracija
06.09.2017.
u 08:33

Istraživače je zanimalo u kojem mjesecu u godini se rađa najviše djece te su analizom 20- godišnjih podataka, u razdoblju od 1994. do 2014., došli do zaključka u kojem se mjesecu rađa najviše djece.

Rođenje djeteta najsretniji je dan u životu svakog roditelja, ali, istraživači tvrde: postoji i "najsretniji mjesec". 

Istraživače je zanimalo u kojem mjesecu u godini se rađa najviše djece te su analizom 20- godišnjih podataka, u razdoblju od 1994. do 2014., došli do zaključka u kojem se mjesecu rađa najviše djece. 

Podatke je prikupio Matt Stiles iz Američkog Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku, a pokazalo se da se najviše djece u Sjedinjenim Državama rađa između 9. i 20. rujna.

Ako idete računati, doći ćete do zaključka da je 40 tjedana unatrag, koliko traje prosječna, zdrava trudnoća, vrijeme blagdana u prosincu kada većina ljudi uzima godišnje odmore kako bi ih provela u krugu svojih najdražih.

Još jedan od razloga, prema tvrdnjama liječnika, može biti i taj što je kvaliteta sperme veća tijekom zimskih mjeseci, posebice upravo u prosincu, za razliku od vrućih, ljetnih mjeseci. 

Komentara 1

NI
Nikomah95
09:15 06.09.2017.

Prije se znalo po datumu rođenja čiji je otac bio u Njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije