Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERTI

Estradnjaci sele u Vukovar

04.07.2002.
u 00:00

U manje od dva mjeseca za Opću bolnicu u Vukovaru organizira se drugi veliki humanitarni koncert. Nakon uspjele manifestacije u Lisinskom koncem svibnja i prikupljenih 210.000 kuna pomoći, koncert hrvatskih estradnjaka "Sveto ime Vukovar - za vukovarsku bolnicu" seli na središnji trg Grada-heroja.

Ondje će 10. srpnja među ostalima nastupiti Rajko Dujmić, Krunoslav Slabinac, Jasna Zlokić, Dado Topić, Vlado Kalember, "Gazde", Zdenka Kovačićek, Željko Krušlin i "Latino", Vera Svoboda, Alen Islamović, Ljupka Dimitrovska, Željko Krznarić, Viktorija Kulišić-Đenka i drugi.

- Koncertom u Lisinskom ne samo što smo uspjeli prikupiti vrijednu pomoć nego i skrenuti pozornost javnosti na potrebe te bolnice. Nedostaju im sredstva za najosnovnije potrebe, a dosad im je obnovljena samo kuhinja, kotlovnica i dio infrastrukture. Očito su zaboravljeni - kaže Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata koprivničke Podravke koja, nakon Lisinskog, u Vukovaru organizira koncert s Vukovarsko-srijemskom županijom i Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata te županije.

Pokrovitelj je koncerta predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, sponzor Belupo, a program će voditi Branko Uvodić i Snježana Horvat. Ulaz se ne plaća jer predviđeno je da posjetitelji daju donaciju.

- Presretni smo kad osjetimo da ljudi ipak na nas misle. Pet godina od povratka molimo, prosimo i apeliramo na sve strane jer novcem iz državnog proračuna ne možemo zadovoljiti niti najosnovnije potrebe pacijenata poput lijekova, hrane i grijanja. Prijete nam iskapčanjima struje i plina, dugovi se gomilaju. Vapimo i za obnovom. Deset milijuna eura stoje samo potrebni građevinski radovi, a još toliko oprema - žali se dr. Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice i napominje da su novcem s koncerta u Lisinskom kupili EKG za Interni odjel, aparat za novorođenčad i endoproteze za zamjenu kuka.

Zbog golemih potreba bolnice, nakon Vukovara koncert će biti održan i u Splitu, a organizatori su za to ponovo rezervirali termin u Lisinskom, 20. svibnja sljedeće godine! Otvoren je i telefon za pomoć vukovarskoj bolnici - pozivom broja 060-601-601 po minuti se daruje 6,82 kune. Bolnici se može pomoći i uplatom na njihov kunski račun: 2393000-11-02002237 (Opća bolnica Vukovar) i devizni SLBOHR2X 7100915-VAL.0772208 (Slavonska banka Osijek).

Eleonora Dukovac

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije