Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudska bešćutnost

Dvomjesečni mačići Pedro i Pablo ostavljeni da se sami snađu

Pedro i Pablo
Foto: Privatni album
1/10
17.06.2014.
u 19:45

Nije im pomogao nitko iz obližnjih kuća, a njihovoj patnji i gladi danima je svjedočio i vlasnik koji ih je napustio

Bila je to još jedna dojava o napuštenim mačićima koju je volonterka Ivana pročitala na stranici osječke udruge Devet života. No, kako je mjesto koje se spominjalo u njezinoj blizini, nije se mogla oglušiti.

- Popila sam kavu i odlučila da ih idem vidjeti, odnijeti im hranu i vodu i poslikati. Barem nešto, više nego bi napravila većina ljudi - priča Ivana. Kad je stigla, već na desetak metara udaljenosti od mačića ostala je bez riječi od prizora koji je ugledala.

Pitomi i mazni

- Bila sam ljuta na onog tko ih je ostavio, a zatim i na vlasnike brojnih kuća u blizini, nitko se nije udostojio pomoći im. Izgledali su očajno, a nisu bili preplašeni i divlji već potpuno pitomi mačići, naučeni na ljude i druge životinje. Oni su bili u nečijem dvorištu ili kući i proračunato su odneseni i ostavljeni pored te pilane u Dardi. Sisali su sve do nedavno, jer iako jedu krutu hranu vidjelo se da im prvi put kad su je dobili nije bila poznata - kaže volonterka.

Sigurna je da je i njihova mama u sličnom stanju pa nisu ni imali što sisati. I zbog toga je Ivana još više ljuta.


Foto: Robert Demo

- Ostavljene mačiće viđamo svaki dan, nije to ništa novo. Razbjesnilo me što je netko dva mjeseca gledao kako propadaju, kako su gladni i jadni. I onda ih je, kako bi još malo pojačao njihovu patnju, jednostavno odnio negdje, bez ičega, da se snađu. Ljuti me pomanjkanje svijesti o patnji i svijetu oko sebe. Nije problem što svi ne žele biti dobri, ali ako već nisi dobar, ne moraš biti ni zlikovac. Nemoj imati mačke, kastriraj svoje mačke ili se obrati udruzi da ti u tome pomogne. Ne podupiri daljnju patnju, to je minimum koji bilo tko od nas može učiniti - kaže volonterka.

Dug oporavak
Pedra i Pabla odnijela je Ivana svojoj kući, nije ih mogla ostaviti da se i dalje snalaze, a sigurna je da bi tako uspjeli preživjeti samo još nekoliko dana. Okupali su ih, očistili od buha i šugaraca, a u međuvremenu odveli i veterinaru. I sad slijedi bitka za njihov oporavak, jer obojica su teško pothranjeni.

A da bi se što prije oporavili, volonteri Udruge mole pomoć jer mačići moraju jesti što kvalitetniju hranu. Dobrodošle su i druge mačje potrepštine, a dodatne informacije možete pronaći i na Facebook stranici udruge, možete im pisati na mail udruga.devet.zivota@gmail.com. A pozivom na 060890899 možete im donirati i novac.

Ključne riječi

Komentara 4

KO
kozaribok1
07:25 18.06.2014.

Nevjerojatno, gdje su sada svi oni koji se konstantno javljaju porukama na VL. Moralisti i sveprisutna pametna nacija koja zeli bolju HR. Nitko od vas nece nikoga udomiti

ST
stellaklc
11:52 18.06.2014.

boli me duša i srce zbog toga u kakvom su stanju

NP
Novo Pravo
12:20 19.06.2014.

Ljudsko smeće čini ovakve grozote nedužnim životinjama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije