Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo riskantno

Dvije bitne stvari koje nikada ne smijete raditi s piletinom

Piletina
Thinkstock
07.04.2018.
u 10:13

Kada kupujete namirnice koje su riskantne, a tu spada i piletina, morate posebno biti na oprezu prilikom pohranjivanja i pripreme

Piletina je vrsta mesa s kojim moramo biti oprezni prilikom rukovanja. Naime, postoje dvije bitne stvari kod piletine. Prvo piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu hladnjaka i nikada je ne perite prije pripreme.

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih vrećica dođemo doma, meso stavimo na gornju policu hladnjaka, ali tu je potrebno biti oprezan. Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu vrećicu ili pak na donju policu.

Druga bitna stvar, prije nego piletinu krenete kuhati ili peći, ne perite je. Kada perete piletinu kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror.

Pa stoga oprezno u kuhinji. 

Piletina
1/11
Ključne riječi

Komentara 17

MC
mcqueen
13:05 07.04.2018.

I nikad nemojte piletinu živu stavljati u hladnjak jer vam može pokakati sve namirnice!!!

VE
vedran69
11:38 07.04.2018.

Kako je bilo lijepo prije 20+ godina kada su bile dnevne novine i pisali su ozbiljni novinari ozbiljne članke.

BL
bljak007
10:54 07.04.2018.

Joj joj kak smo mi Hrvati glup narod. Da nam nema V.L. i brižnih novinara i urednika, vsi bi se potrovali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije