Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Dvije bitne stvari koje nikada ne smijete raditi s piletinom

Kada kupujete namirnice koje su riskantne, a tu spada i piletina, morate posebno biti na oprezu prilikom pohranjivanja i pripreme
07. travnja 2018. u 10:13 17 komentara 115045 prikaza
Piletina
Foto: Thinkstock

Piletina je vrsta mesa s kojim moramo biti oprezni prilikom rukovanja. Naime, postoje dvije bitne stvari kod piletine. Prvo piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu hladnjaka i nikada je ne perite prije pripreme.

piletina OPREZ! Jeste li primijetili bijele linije na piletini? Evo što one znače...

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih vrećica dođemo doma, meso stavimo na gornju policu hladnjaka, ali tu je potrebno biti oprezan. Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu vrećicu ili pak na donju policu.

Druga bitna stvar, prije nego piletinu krenete kuhati ili peći, ne perite je. Kada perete piletinu kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror.

Pa stoga oprezno u kuhinji. 

Piletina
1 / 11
10 stvari koje baš nikad ne biste smjeli staviti u mikrovalnu! Rukovanje s mikrovalnom pećnicom, iako prilično jednostavno, ipak zahtijeva uvažavanje nekih pravila. Prvo je od njih naučiti da postoje stvari koje u mikrovalnu jednostavno – ne idu.
Piletina jeste li znali? Evo zašto ne biste smjeli ostaviti piletinu da se odmrzava na sobnoj temperaturi pečena piletina NEOBIČNA SURADNJA Što pržena piletina i pošta imaju zajedničko? Odgovor će vas iznenaditi Jaje zdravlje na tanjuru Pečete jaja za doručak na suncokretovu ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • mcqueen:

    I nikad nemojte piletinu živu stavljati u hladnjak jer vam može pokakati sve namirnice!!!

  • vedran69:

    Kako je bilo lijepo prije 20+ godina kada su bile dnevne novine i pisali su ozbiljni novinari ozbiljne članke.

  • bljak007:

    Joj joj kak smo mi Hrvati glup narod. Da nam nema V.L. i brižnih novinara i urednika, vsi bi se potrovali.