Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Dvije bitne stvari koje nikada ne smijete raditi s piletinom

Kada kupujete namirnice koje su riskantne, a tu spada i piletina, morate posebno biti na oprezu prilikom pohranjivanja i pripreme
07. travnja 2018. u 10:13 17 komentara 115021 prikaza
Piletina
Foto: Thinkstock

Piletina je vrsta mesa s kojim moramo biti oprezni prilikom rukovanja. Naime, postoje dvije bitne stvari kod piletine. Prvo piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu hladnjaka i nikada je ne perite prije pripreme.

piletina OPREZ! Jeste li primijetili bijele linije na piletini? Evo što one znače...

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih vrećica dođemo doma, meso stavimo na gornju policu hladnjaka, ali tu je potrebno biti oprezan. Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu vrećicu ili pak na donju policu.

Druga bitna stvar, prije nego piletinu krenete kuhati ili peći, ne perite je. Kada perete piletinu kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror.

Pa stoga oprezno u kuhinji. 

Piletina
1 / 11
10 stvari koje baš nikad ne biste smjeli staviti u mikrovalnu! Rukovanje s mikrovalnom pećnicom, iako prilično jednostavno, ipak zahtijeva uvažavanje nekih pravila. Prvo je od njih naučiti da postoje stvari koje u mikrovalnu jednostavno – ne idu.
Piletina jeste li znali? Evo zašto ne biste smjeli ostaviti piletinu da se odmrzava na sobnoj temperaturi pečena piletina NEOBIČNA SURADNJA Što pržena piletina i pošta imaju zajedničko? Odgovor će vas iznenaditi Jaje zdravlje na tanjuru Pečete jaja za doručak na suncokretovu ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete
Gorivo
UŠTEDA
Čak i najmanja sitnica može utjecati na potrošnju goriva u vašem automobilu

A1 izdvaja za Vas

  • mcqueen:

    I nikad nemojte piletinu živu stavljati u hladnjak jer vam može pokakati sve namirnice!!!

  • vedran69:

    Kako je bilo lijepo prije 20+ godina kada su bile dnevne novine i pisali su ozbiljni novinari ozbiljne članke.

  • bljak007:

    Joj joj kak smo mi Hrvati glup narod. Da nam nema V.L. i brižnih novinara i urednika, vsi bi se potrovali.