Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima li spasa

Dvanaesta godišnjica najčešće krizna za vezu ili brak

'29.06.2010., Zagreb - Matea Vukalovic i Darko Stajcic dosli su iz Bjelovara kako bi uzivali u kupanju i ljubavi na Jarunu.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
16.07.2010.
u 13:24

Otkriveno je da su parovi koji se rastaju proveli najmanje jedno cijelo desetljeće zajedno. Kao najčešći razlog razvoda navode nerazumijevanje i nestanak ljubavi.

Većina parova strahuje od tzv. krizne, sedme godišnjice veze ili braka. No, to rašireno vjerovanje oksfordski su znanstvenici srušili tvrdnjom da je kritična i prijelomna  dvanaesta godišnjica. Otkriveno je da su parovi koji se rastaju proveli najmanje jedno cijelo desetljeće zajedno. Kao najčešći razlog razvoda navode nerazumijevanje i nestanak ljubavi. Osim ovih razloga u posljednje dvije godine pojavljuje se i jedan novi – financijski pritisak te svađe zbog nedostatka prihoda i rastućih troškova.

Mit o fatalnoj sedmoj godini u koji su mnogi parovi počeli vjerovati nastao je još 1950. nakon poznatog filma "Sedam godina vjernosti" s legendarnom Marilyn Monroe.

Znanstvenici ističu da je nemoguće navesti sve razloge zbog kojih se brakovi raspadaju. Svaki par priča je za sebe. No u svakom slučaju, ako ste preživjeli sedmu, čeka vas još i fatalna 12. godišnjica.

Ključne riječi

Komentara 7

JO
Johny1973
16:14 16.07.2010.

Meni je svaka godina krizna.

RI
Ringo
18:07 16.07.2010.

Moj ujak je rekao: \"Prva godina braka je teška, a svaka sljedeća još teža\". Eno ga sa istom ženom skoro 50 godina.

EM
eMe
14:58 16.07.2010.

koji znanstvenici isticu ? britanski ? vecernji list samo prepisuje britanske blogere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije