Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razina hormona

Dokazano: Ovo je razlog zašto se muškarci ne žele maziti nakon seksa

shutterstock
09.05.2020.
u 21:27

Nedavno provedeno istraživanje otkrilo je odgovor na vječno pitanje, zašto se muškarci nemaju potrebu maziti nakon seksa?

Australski znanstvenici nedavno su proveli istraživanje i otkrili da žene nisu jedine koje nakon seksa osjećaju neku vrstu depresije. Taj fenomen naziva se postkoitalna disforija, a dokazano je i da postoji kod muškaraca.

Do sada su muškarci kod istraživanja postkoitalne disforije bili isključeni, smatralo se da žene imaju drugačije emocije kod seksa od njih. Ipak, jedno istraživanje pokazalo je suprotno - muškarci se nakon seksa također osjećaju bezosjećajno i prazno, a radije bi to vrijeme proveli sami, nego se mazili s partnericom.

Sve više Hrvata povećava penis, ali bez odlaska pod nož:

Za ovaj poremećaj raspoloženja nejasan je točan razlog. S jedne strane su tu hormoni koji nastaju za vrijeme seksa, a odgovorni su za promjenu raspoloženja nakon ljubavne igre. 

Naime, za vrijeme seksa doživljavamo veliki nalet hormona sreće. A zatim, netom nakon njega, pada razina hormona – što može dovesti do toga da se osjećamo tužno. S druge strane, neke proživljene traume ili loši doživljaji iz prošlosti također mogu biti pokretač postkoitalne disforije.

Ako se nakon seksa osjećate tužno ili usamljeno, doista bi trebalo razmijeniti nježnosti, odnosno, maziti se. Onaj tko se mazi, osjeća snažniju povezanost s partnerom te se opet povećava razina hormona sreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije