Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GINEKOLOGINJA PORUČUJE

'Djevojke, molim vas ne koristite usisivač kako bi okončale svoju menstruaciju'

Foto: Shutterestock
1/2
08.06.2019.
u 07:00

'Radim kao ginekolog preko 20 godina i nikada nisam čula za ovakvo nešto. Isisavanje krvi iz vagine vam zasigurno neće pomoći niti će vam smanjiti trajanje menstruacije'

Mjesečnice su najbolniji period u mjesecu, složile bi se brojne žene. No što kada bi otkrili jednostavan način da ih zaustavite? Već postoji nekoliko načina zaustavljanja ove bolne pojave, kao što je uzimanje različitih pilula i tableta koji ublažuju neugodne bolove. Međutim, jedna je medicinska sestra na svojem Twitter profilu podijelila kako su joj dvije pacijentice priznale da koriste usisivač kako bi čim prije završile svoju mjesečnicu, piše Vice.

No, izgleda da ovo nije prvi put da se netko dosjetio ove metode. Naime, ovaj je proces bio namijenjen ženama koje nisu imale pristup legalnim abortusima sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Umjesto usisivača, koristile su kanulu i špric kako bi izvukle sadržaj iz maternice, a danas djevojke umjesto medicinske opreme, koriste usisivač. Medinska sestra je ovo prenijela Shaziji Malik, ginekologinji u bolnici za žene i djecu 'Portland' u Londonu. Malik je upozorila sve mlade djevojke da nipošto ovo ne rade jer bi moglo biti opasno. 

- Radim kao ginekolog preko 20 godina i nikada nisam čula za ovakvo nešto. Isisavanje krvi iz vagine vam zasigurno neće pomoći niti će vam smanjiti trajanje menstruacije. Ne možete ubrzati ovaj proces, količina krvi koju otklonite bila bi jednaka onoj na tamponu ili ulošku. Osim toga, izuzetno je nehigijenski, nesigurno, a može biti i opasno. Možete prouzrokovati oštećenje vaše vagine, dodatno krvarenje, kao i infekciju. Definitivno ne pokušavajte ovo kod kuće - kazala je dr. Malik.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Ruanda2013
Ruanda2013
08:51 08.06.2019.

Nakon sto sam vidio ovaj naslov, odlucio sam da vas vise necu citati. Sramota ste, u sto ste se pretvorili. Ima normalnih informativnih portala.

ST
starcevicanac
09:02 08.06.2019.

Dragi novinaru, ako jer ispravno reci usisavati onda naprava koja to cini trebala bi se zvati usisavac.

VL
vlada1
10:34 08.06.2019.

Koje gluposti sa usisavačem kad se dobro zna da je najbolje koristiti kompresor, napuhati na 5-6 bara, pa ispustiti da pritisak sve izbaci, poslje ecentualno isprati minivašem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije