Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Hrskava i zlatna"

Djelatnica KFC-a: 'Recept za našu piletinu imaju 2 ili 3 osobe na svijetu, a čuva se u trezoru'

Shutterstock
26.05.2022.
u 12:30

U jednoj se tvornici zato radi prva polovica mješavine začina KFC-a, a u drugoj druga pa nitko nema potpuni recept...

Lanac restorana s jelima od piletine Kentucky Fried Chicken (KFC) jedan je od omiljenih restorana brze hrane pa ne čudi da su mnogi kuhari i kulinarski amateri pokušali kod kuće spohati piletinu da okusom podsjeća na popularnu KFC-ovu.

Zato je jedna od voditeljica prodaje KFC-a iz Velike Britanije za Express otkrila što zna o slavnoj smjesi za pohanje koju koristi KFC i zašto se baš njih često može čuti da im je piletina "savršeno hrskava i zlatna",; a navodno je identičnog okusa u svih 1000 restorana Velike Britanije.

Ovo ne možemo ni zamisliti: Evo kakva se sve hrana nudi u McDonald's restoranima diljem svijeta

1/16

Poznato je da lanac brze hrane vrlo dobro čuva tajnu svog recepta mu godišnje priskrbi više milijuna dolara, a to je potvrdila i voditeljica prodaje Alexis Conran koja ističe da točan recept znaju samo rijetki, a čuva se zaključan u glavnom trezoru KFC-a u Kentuckyju.

- Samo dvije ili tri osobe iz KFC-a znaju točan recept za našu piletinu - kaže ona i objašnjava da KFC lanac svoju mješavinu začina radi u totalnoj tajnosti; uz pomoć dva blendera za začine postavljenih u dvije različite KFC tvornice, tako da djelatnici nijedne nemaju potpuni recept...

- Jedna tvornica radi prvu polovicu, a druga drugu polovicu mješavine začina, a na trećem se mjestu pakira - kaže voditeljica.

Radnici u restoranima, kaže, piletinu prvo umaču u smjesu za paniranje pa u smjesu začina ne znajući što je u njoj, a i za proces pohanja ili paniranja postoji vrlo strog postupak.

Tada se naime spomenuta smjesa ulijeva u veliku posudu s brašnom, a djelatnici restorana svaki komad piletine “zagrabe, umoče u smjesu i podignu' točno deset puta...

- Tako želimo osigurati da svaki komad ima na sebi potpuno istu količinu smjese za pohanje - rekla je, a tako se navodno radi od prvog KFC restorana otvorenog davne 1952. godine.

Proces pohanja je, dodaje Conran, isti u svim KFC restoranima diljem svijeta, a i sama ga je imala priliku isprobati i ispohati nekoliko komada slavne KFC piletine.

- Ma proces je sulud, ne bih to mogla raditi! - priznaje voditeljica. "Pa ipak, ono što provjereno radi, ne mijenjaš!"

Kao dijete bila je luda za Harryjem Potterom, pa joj je tata izgradio mini Hogwarts!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar krkcro
krkcro
16:01 26.05.2022.

Ha ha ha 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije