Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažu stručnjaci

Jesu vas roditelji tjerali da pospremite svoj krevet čim ustanete? Ako jesu, čini se da vam duguju ispriku!

Pixabay
26.05.2022.
u 07:00

Ako krevet pak ostavite nepospremljen, izlažete grinje svjetlu i svježem zraku što ne podnose, rekao je TikToker.

Iako su mnogima tu naviku roditelji usađivali od ranoj djetinjstva, pospremanje kreveta čim ustanu mnogima je još uvijek prava muka; pogotovo ako ih već čeka hrpa drugih obaveza i žure.

Za sve je takve nedavno objavljena jedna dobra vijest: zdravije ga je ostaviti nepospremljenog. Tako naime u svojim brojnim video zapisima na tu temu kažu TikTok korisnici koji poručuju da je za zdravlje i za san krevet ujutro bolje ostaviti u neredu.

Tako u svom viralnom videu; koji je pogledan više od 2,7 milijuna puta; tvrdi i korisnik @sherifelsahly koji objašnjava da su jedan od razloga grinje koje žive u krevetu.

- Ova se buba zove grinja i mnogo ih živi u madracu i u podnici kreveta - rekao je, a to su osim liječnika potvrdili i iz tvrtke koja proizvodi madrace MattressNextDay. Naime sa pospremanjem kreveta čim ustanete zapravo među plahte i jastučnice zarobite milijune grinja koje tamo nastave rasti na toplom.

- Ako krevet pak preko dana ostavite nepospremljen, izlažete grinje svjetlu i svježem zraku, što ne podnose pa je najbolje posteljinu ostaviti da se par sati zrači - rekao je TikToker.

@sherifelsahly Your Parents Right Now 👁👄👁#sherifelsahly ♬ original sound - sherifelsahly

Naime grinje su sitna i oku nevidljiva bića koja žive na madracima, poplunima, tepisima, zavjesama i tapeciranom namještaju, a koja često izazivaju alergijske reakcije i pogoršavaju respiratorne probleme poput astme.

Inače, grinje spadaju u skupinu paukova, a žive u domu gdje se hrane mrtvom kožom ljudi i kućnih ljubimaca. Dnevna količina kože koja padne s odrasle osobe dovoljna je da nahrani čak milijun grinja koje najčešće obitavaju u spavaćoj sobi i dnevnom boravku; odnosno unutar kreveta i namještaja za sjedenje na kojem provodimo većinu vremena.

Megan (31) je dala otkaz kako bi provela posljednje dane sa svojim bolesnim psom: 'Želim s njom raditi sve što dosad nismo stigle' ❤


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije