Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima smisla

Mama oduševila savjetima za čuvanje hrane: 'Ako pazite, možete i uštedjeti'

TikTok/@lara.joanna.jarvis
26.05.2022.
u 07:00

Kod kuće ili u vrtu možete sami posaditi mladi luk i začinsko bilje, kaže ona.

Mama dvoje djece Lara Jarvis podijelila je nedavno na TikToku nekoliko savjeta za pravilno čuvanje i skladištenje namirnicama s kojima ona, tvrdi, svaki mjesec uspijeva uštedjeti na hrani..

Video u kojem je pokazala kako hrani produljiti rok imao na desetke tisuće pregleda i hrpu komentara, a u njemu Britanka dijeli pet praktičnih savjeta koje svaka obitelj može i sama doma isprobati.

Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu

1/6

- Borite se s rastućim troškovima hrane i sve većim računima? - pitala je na svom profilu @lara.joanna.jarvis, a njen je prvi savjet za uštedu zamrzavanje sendviča.

- Sendviči u koje idu sastojci na kojima piše da se upotrijebe do nekog datuma mogu u zamrzivaču ostati svježi i nakon što on prođe; ukupno 30-ak dana - rekla je.

Drugi se savjet ove mame odnosio na povrće koje, kaže, djelomično sama sadi u svom vrtu.

@lara.joanna.jarvis Struggling with rising food costs and rocketing bills?? These tips to make your food last longer will help you save money on food, follow along for more money saving tips!! #zerowastekitchen #zerowastejourney #savemoneyonfood #moneysaving #moneysavingtips #saveonfoods #moneysavingmum #saveonfood #savingstiktok #savingtok #grocery #zerowaster ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

- Najlakše je posaditi mladi luk i začinsko bilje, pokušajte! - rekla je.

Za voće pak savjetuje da se, da bi duže trajalo, čuva u zamrzivaču; pa "na primjer limune koji se brzo sasuše možete izrezati i spremiti u zamrzivač".

- Bobičasto voće prvo operite pa dobro osušite papirnatim kuhinjskim ručnikom kako bi se upio višak vlage koja je također zaslužna za prerano gnjiljenje - rekla je, a prenosi Express.

Podsjetila je i da luk i češnjak najduže traju ako ih čuvate na mračnom i suhom mjestu, npr. u smočnici ili kuhinjskoj kredenci.

Novo označavanje roka trajanja hrane: Riža, kava, čajevi... bez oznaka trajnosti na pakiranju?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije