Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi živjeti

Darka ne želi odustati od svoje borbe za život i veseli se uspjehu

Drvar
Foto: Željko Hladika
1/3
05.09.2011.
u 17:50

Ni oduzetost stražnjih nogu hrabru kujicu ne sprečava da stigne tamo gdje želi, kad nema kolica ona skakuće kao zec.

Kad je prije dvije godine jednogodišnja mješanka labradora Darka stigla u dom Zagrepčanke Barbare Drvar, vjerojatno ni ona sama nije znala kako će završiti borba za njezin oporavak. Udarac automobila Darka je jedva preživjela, a gospođi Barbari stigla je gotovo nepokretna i inkontinentna, o čemu smo pisali u Vrtu. U dvije godine, u kojima nije bilo predaha, Darka je postigla mnogo.

Puno truda

– Uspjeli smo joj izravnati kralježnicu, uz moju pomoć Darka stoji na svojim nogama i maše repom – kaže gospođa Barbara. Uz to, hrabra kujica gotovo posve kontrolira mokrenje i stolicu. Sve to nije došlo samo po sebi, trudila se udomiteljica, ali je i Darka puno pomogla, surađivala je u svemu što se od nje tražilo.

– Antibioticima smo izliječili upalu mokraćnog sustava, trebalo nam je godinu dana za to. Darka je dobivala bioenergiju, ima zlatne implantate, podmazivali smo joj i zglobove, a fizikalna terapija na rasporedu je svaki dan – objašnjava gospođa Drvar. Iako je obveza puno, Darku ne bi dala nikome. Uostalom, Darka je postala i neizostavni član radne terapije štićenika Doma za starije i nemoćne, koji vodi gospođa Barbara. I oni se vesele svakom Darkinu napretku. I pekinezerica Greta, koja je uz kujicu Enu i desetak mačaka dio velike životinjske obitelji gospođe Drvar, posebno se brine o Darki. Neustrašivo je brani ako osjeti da je u opasnosti. A kad se igraju u voćnjaku, Darka uz nju skakuće kao zec i nimalo ne zaostaje.

Veseli se svima

Veseli se Darka svima, pruža šapu i dijeli puse, a osmijeh joj ne silazi s lica. I premda dvije godine gospođa Barbara nije bila na godišnjem odmoru, ništa joj nije teško. Ljubav koju Darka ima u očima kad je pogleda dovoljna je nagrada za sve. Još samo da prohoda.

Darka je štićenica Noine arke, hrvatske udruge zaštitnika životinja, koja pokušava prikupiti i novac za nabavu novih kolica. Želite li im pomoći, svoj prilog možete uplatiti na njihov žiro račun u Zagrebačkoj banci. Broj je 2360000-1101542052, uz naznaku “za Darku”.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije