Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIRODNI ODABIR

Čvrst stisak ruke jedan od znakova dugog života

rukovanje
arhiv VL
10.09.2010.
u 16:19

Muškarci i žene s čvrstim stiskom u većini slučajeva nadžive one s takozvanim stiskom "lignje".

Dosad smatran znakom sigurnosti, čvrst stisak pri rukovanju može biti i pouzdan znak da ćete dugo živjeti. Naime, znanstvenici su dokazali da muškarci i žene s čvrstim stiskom u većini slučajeva nadžive one s takozvanim stiskom "lignje".

Prema istraživanju objavljenom u britanskom Medical Journalu, naime, ljudi s čvrstim stiskom imaju i odličan osjećaj za ravnotežu, razvijeniju inteligenciju i pokretniji su, što sve ide u prilog dugovječnosti.

Tako bi se u budućnosti, pretpostavljaju znanstvenici, mogao koristiti jednostavan test za razlikovanje jakih od krhkih – prema određivanju sposobnosti održavanja ravnoteže na jednoj nozi te stiska ruke. Nakon toga bi se slabijima određivala terapija dizanja utega i drugih vježbi kako bi što dulje bili aktivni.

Britanski su istraživači kombinirali 33 studije provedene diljem svijeta da bi došli do ovih rezultata, a bilo je uključeno više od 50 tisuća muških i ženskih dobrovoljaca koji su praćeni četiri desetljeća.

Također je zaključeno da osobe sa slabim stiskom ruke u 70 posto slučajeva drže razne dijete i sporije hodaju.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:26 10.09.2010.

70% su geni a ostalo zdrav zivot tj. uvijek u pokretu, zdrava hrana i ne zivjeti sam pod jednim krovom. sve drugo su samo statistike koje proizlaze iz tih nabrojanih tocaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije