Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'čudo prirode'

Čudesna biljka skriva tajnu Kleopatrine ljepote

aloe vera
Foto: Thinkstock
22.06.2016.
u 10:47

Aloe vera predstavlja prirodnu zaštitu od sunca, a poznata je njezina sposobnost obnavljanja i smirivanja kože nakon prekomjernog izlaganja suncu.

Aloe vera, jedna je od najstarijih ljekovitih biljnih vrsta koja se koristi od antičkih vremena zbog svojeg terapijskog djelovanja i ljekovitih svojstava često se naziva "čudom prirode".

Nevjerojatna svojstva Aloe vere poznata su od davnih vremena, tako su je često koristili grčki i rimski liječnici, a kao tajni sastojak u svojim tretmanima za uljepšavanje koristile su je egipatske kraljice Kleopatra i Nefertiti. Kleopatra je aloe veru smatrala svojevrsnim izvorom mladosti te ju je koristila za zaštitu kože od štetnih posljedica egipatskoga sunca.

Aloe vera predstavlja prirodnu zaštitu od sunca, a poznata je njezina sposobnost obnavljanja i smirivanja kože nakon prekomjernog izlaganja suncu. Pomaže u slabljenju učinaka ultraljubičastih zraka jačajući imunološku reakciju kože, štiti stanice kože od štetnog djelovanja UVB zračenja, ali se i bori protiv slobodnih radikala uzrokovanih zračenjem.

Aloe vera ima snažno hidratacijsko, umirujuće, njegujuće i obnavljajuće djelovanje. Brojna znanstvena istraživanja pokazuju snažnu učinkovitost pri vanjskoj primjeni aloe vere u liječenju opeklina, opeklina od sunca, upalnih poremećaja na koži, nadraženosti kože i rana. Osim što je posebno blagotvorna za suhu, dehidriranu i zrelu kožu, aloe vera pokazala se učinkovitom pri smanjivanju bora zahvaljujući sposobnosti prodiranja u kožu i stimuliranja fibroblasta.

Ekskluzivna linija  Dr.Organic prirodnih proizvoda sadrži upravo aloe veru jer pruža potpunu njegu tijela. Blagotvorna svojstva čine je idealnim sastojkom u proizvodima za njegu kojima je namjena smirivanje osjetljive, nježne i suhe kože. Aloe vera potiče prirodno obnavljanje stanica poboljšavajući strukturu i elastičnost kože, čime ona postaje čvršća, mekša i blistavija. Hrani i štiti vlasište održavajući zdravlje kose.

>>'Čudo' od soli! Zbog ovoga ćete požaliti što niste prije koristili himalajsku sol

Ključne riječi

Komentara 2

OX
oxiaco
12:00 22.06.2016.

Kleopatra je bila ruzna ko lopov osim ako ne mislite na holivudsku Kleopatru.

PE
Petra Ejael
13:04 26.01.2018.

Nakon dugog istraživanja otkrila sam da je najbolja aloe vera Aloe Barbadensis Miller i da se je nabaviti i to bez konzervansa čisti koncentrat,mene je spasila 20 godina sam imala problema s želucem nakon mjesec dana preporođena. Ako nekoga interesiraa neka me potraži na facebooku Petra Ejael

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije