Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I LAKO

Čistačica otkrila kako samo s proizvodima iz kuhinje očistiti drvene podove i namještaj: Ponovno će se sjajiti!

Shutterstock
24.06.2022.
u 13:30

Kada čistite drvo najbolje je koristiti krpu od mikrovlakana, jer sitna vlakna materijala mogu uhvatiti više prljavštine i prašine nego neke druge vrste tkanina

Čišćenje podova zadatak je koji mnogi obavljaju svakodnevno, a da ne biste za borbu s prašinom i mrljama morali koristiti skupe kupovne proizvode i jake kemikalije, jedna je profesionalna čistačica na TikToku; gdje i inače objavljuje slične savjete; otkrila i nekoliko neobičnih trikova za pranje drvenih podova i namještaja samo sa uobičajenim proizvodima iz kuhinje, piše The Sun.

Napomenula je da je najbolje koristiti krpu od mikrovlakana kada čistite drvo, jer sitna vlakna materijala mogu uhvatiti više prljavštine i prašine nego neke druge vrste tkanina.

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Uklanjanje mrlja od vode na drvenim površinama jednostavno je, kaže, ako pri ruci imate majonezu ili prirodnu pastu za zube. Ako koristite majonezu, prstom ili špatulom ju kružnim pokretima nanesite na mrlje i nakon sat vremena uklonite majonezu jednom krpom, a zatim osušite područje drugom, suhom krpom.  Ako koristite pastu za zube, nanesite ju na mrlje i ostavite da stoji pet minuta, ali nikako više od toga, kako ne bi umrljala samo drvo. Zatim upotrijebite suhu krpu od mikrovlakana za brisanje mrlje, ali pripazite da trljate samo mrlju od vode, izbjegavajući okolno drvo koliko god je to moguće. 

Za obično čišćenje prašnjavih i prljavih podova, napravite sprej od jedne šalice vode, 1/4 šalice bijelog octa, dvije žličice kokosovog ulja i petnaest kapi eteričnig, limunovog ulja. Sve to pomiješajte u bočici s raspršivačem, poprskajte na drvo i obrišite, a vaši podovi bit će čisti i sjajni. 

Ako vaši drveni podovi ili namještaj imaju ogrebotine, posegnite za uljem uljane repice. Ulje pomiješajte s octom u omjeru 2:1 i smjesu nanesite oštećenja tako da ju nježno utrljate u drvo. Nakon toga samo lagano obrišite suhom krpom. 

Stručnjakinja je istaknula da ovi trikovi funkcioniraju samo na pravom drvetu, a ako imate laminat ili furnir, vjerojatno nećete vidjeti pravi sjaj nakon čišćenja, a mogli biste čak i oštetiti materijal. 

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije