Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENITE SE!

Cilj vam je napraviti 10 tisuća koraka dnevno, no baš i nemate vremena šetati? Evo kako ipak možete to ostvariti

Shutterstock
07.08.2022.
u 14:02

Ako se 10 000 koraka čini nedostižnim s vašim trenutnim rasporedom, isprobajte ove načine na koje možete vrlo lako povećati broj koraka

Dnevni cilj od preporučenih deset tisuća koraka može se činiti kao zaista puno kada preko dana imate puno obaveza i ne stignete baš šetati. No, pokazalo se da je zapravo puno lakše doći do 10 000 koraka dnevno kada niste ni svjesni da ih radite. Zapravo, postoji dugi niz načina da se krećete bez potrebe da izdvojite vrijeme za šetnju vani, piše Metro.

Vitamin C ubrzava sagorijevanje masnoća? Ovo su namirnice koje biste trebali jesti za gubitak kilograma

1/8

Odbacite lift

Kada god možete radije idite stepenicama jer to, ne samo da će pokrenuti srce da brže lupa, nego ćete i znatno povećati broj koraka. Primjerice, ako imate toalete na svakom katu u uredu, možete otići na drugi kat da se malo razgibate. 

- Pokušajte napraviti deset trčanja po stepenicama gore-dolje odjednom, na različitim mjestima tijekom dana. Ne samo da vam ubrzava rad srca, već je zaista odličan način da se pokrenete. Osim toga, dobivate i superkratak trening u udobnosti svoga doma - objasnila je osobna trenerica Laura Lane. 

Pričajte i hodajte

Ustanite i hodajte dok telefonirate umjesto da sjedite na stolcu. Laura kaže da je jedan njezin klijent na taj način samo u uredu znao dnevno napraviti po 10 tisuća koraka. To je zaista lako, a odlično je ako znate da ćete dulje vrijeme biti na pozivu.

Postavite podsjetnik

Imajte alarm svaki sat da vas podsjeti da ustanete i pokrenete se. Ne samo da će ova promjena okruženja goditi vašem mentalnom zdravlju i dati vam priliku da se protegnete i dobijete pauzu pred ekranom, već ćete i povećati broj koraka. Laura kaže da možete postaviti podsjetnike za ustajanje u točno određeno vrijeme, te da možete, primjerice, hodati do kuhinje i natrag. Ako ste na poslu, možete se ponuditi da svima u uredu skuhate kavu, pa to iskoristite kao priliku za protezanje. 

Parkirajte dalje

Kada idete na posao ili u trgovinu, parkirajte auto malo dalje kako biste mogli prošetati. Makar i da je samo nekoliko stotina metara, dalje parkiranje natjerat će vas da napravite nešto više koraka. Ako se vozite javnim prijevozom, ako ste u mogućnosti, izađite na stanici prije pa prošetajte. 

Kućanski poslovi

Usisavanje je izvrstan kućanski posao za povećanje broja koraka. Laura kaže i da je to općenito sjajna vježba za cijelo tijelo, a vaš broj koraka će se nakon usisavanja znatno će porasti.

Kupovina 

Umjesto da sve naručujete preko interneta i čekate da vam se dostavi na adresu, probajte otići izravno u dućane i malo prošetati.

Zaplešite

Kada ste sami, pustite si neku dobru glazbu i zaplešite. Glazba je dobra i za mentalno zdravlje, a ako uz nju plešete svakako je dobra i za fizičko zdravlje. Naravno, uskoro ćete imati vrtoglavi broj korak, a i vi ćete se osjećati odlično.

Ljeti se najradije tuširate hladnom vodom? Više će vas rashladiti topla kupka, kažu stručnjaci:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije