Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte kako ga pravilno čuvati

Uz ove jednostavne savjete sačuvajte njegovu svježinu
21. listopada 2020. u 06:45 9 komentara 65316 prikaza
Foto: shutterstock

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se zna osušiti i ne možete više s njim ništa učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati. Jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.

Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jest držanje češnjaka u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici na sobnoj temperaturi – od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti. 

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone!

Drugi način je u hladnjaku, i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će se početi raspadati.

Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinova ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.

Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.

Ovo je genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk večeras:

1 / 6
Češnjak nije baš poželjna namirnica koju biste razmotrili kao pomoć za akciju u spavaćoj sobi, složit ćete se. No, sada nije riječ o tome već o sasvim suprotnoj "aktivnosti".
Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Pratite promjene Koliko dugo češnjak stvarno može trajati i kako znati kada se pokvario?
oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • maklin:

    Kopirate tekst sa engleskog i ostavite 60-65 F stupnjeva umjesto naših C.

  • kaptol:

    Kakve gluposti 60 do 65 stupnjeva ovaj sto je to napisao mora da je pod koronom

  • istinaaa___boliii:

    Jel ovo novinarstvo stiglo sa Venere, kad im je tako visoka sobna temperatura?