Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Čaša zdravlja na dohvat ruke

Gorenje sokovnik
Foto: Gorenje
1/3
12.01.2024.
u 11:11

Dodatna doza vitamina nikad nije na odmet. Dok brinete o svom zdravlju i dobrobiti, praktični VitaWay sokovnik JC200BE može vam biti od velike pomoći jer vam omogućuje pripremu zdravog vitaminskog napitka u samo nekoliko minuta. To je omogućeno tehnologijom cijeđenja soka koja se nalazi u novom Gorenje sokovniku JC200BE. Priprema osvježavajućih sokova od voća i povrća nikada nije bila tako jednostavna.

Nova tehnologija za osvježenje

Tradicionalni sokovnici oslanjaju se na centrifugalnu silu koja usitnjava vlakna voća i povrća kako bi se sok odvojio od pulpe. To uzrokuje trenje i više temperature koje mogu uništiti vitamine i minerale. VitaWay sokovnik JC200BE, naprotiv, koristi potpuno drugačiji postupak cijeđenja. Ovdje je princip sporog prešanja uz upotrebu posebnog spiralnog sklopa. Rad je tih i nema trenja ni visoke temperature, što znači da će vitamini i minerali ostati u soku. Razina ekstrakcije je čak 90%. Nadalje, budući da je eliminirano miješanje sokova sa zrakom, nema nikakve oksidacije niti stvaranja pjene. Kao rezultat toga, sok zadržava osvježavajući okus i prirodnu boju, a također se duže čuva kada se napravi za zalihu – iako je najbolje uživati ​​odmah kada je sadržaj vitamina najveći.

Foto: Gorenje

Više soka, više vitamina, manje otpada

Zbog inovativne tehnologije cijeđenja ista količina prešanog voća dat će više soka nego u centrifugalnim sokovnicima. Izravno hladno prešanje znači do 90% razine ekstrakcije i 50% više vitamina. VitaWay sokovnik JC200BE ima dva odvojena spremnika za sok i pulpu. Bilo koje voće, čak i ono vrlo zrelo, može se cijediti u sokovniku. Zrelo voće još uvijek sadrži mnogo vitamina i minerala, štoviše, sok će biti prirodno slađi. Polagano cijeđenje također izvlači više vlakana iz sastojaka u sok. Vlakna pozitivno utječu na probavu, a time i na vaše zdravlje. Pulpa voća i povrća koja ostane nakon cijeđenja je suša i može se koristiti za juhe, umake, suflee ili peciva.

Prednosti su beskrajne

Ekstra velika cijev sokovnika, promjera 75 mm, prima cijele ili velike komade voća. Nije potrebno prethodno rezanje. Mala brzina će pokriti sve vaše potrebe za cijeđenjem soka. Bit ćete zadivljeni jedinstvenom značajkom funkcije obrnutog kretanja. To će vam pomoći u brzom rješavanju u slučaju zaglavljivanja. Prava ušteda vremena ako pokušavate iscijediti sok od voća ili povrća s puno vlakana. Rad s jednom tipkom i sigurnosna brava osiguranje su da čak i djeca mogu sama napraviti svoje omiljene kombinacije sokova. Nakon upotrebe jednostavno rastavite sokovnik i operite sve dijelove pod mlakom vodom. Mrežasto cjedilo treba čistiti četkom koju dobivate uz sokovnik.

Foto: Gorenje

Novi Gorenje VitaWay sokovnik JC200BE može se pohvaliti izuzetnom učinkovitošću, ali i elegantnim crnim i inox dizajnom koji će mu sigurno osigurati stalno mjesto u vašoj kuhinji. Tako će vas svaki dan podsjećati na vitamine koje vaše tijelo treba.

Savjet stručnjaka

Prirodni sok najbolje je piti ujutro 30 minuta prije prvog obroka jer će tada naše tijelo apsorbirati najviše hranjivih tvari. Stručnjaci preporučuju prijepodne piti voćne sokove, a popodne sokove od povrća jer sadrže manje šećera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije