Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite kako

Čaj pijte, ali nanosite ga i na kosu!

kosa
Thinkstock
12.07.2014.
u 13:15

Poznato je da je čaj koristan za brojne boljke. Umiruje, ublažava prehladu, probavne teškoće i sadrži antioksidanse...

Poznato je da je čaj koristan za brojne boljke. Umiruje, ublažava prehladu, probavne teškoće i sadrži antioksidanse. Osim što ga treba piti, treba ga i nanositi, jer je sjajan za kosu.

Pijte ga jer - Sve vrste čajeva korisne su zbog sadržaja antioksidansa. Ipak, zeleni i bijeli čaj se izdvajaju, jer sadrže dvostruko više antioksidansa nego, recimo, crni čaj. Osim ovih korisnih tvari, u njihovom sastavu nalazi se i EGCG (epigalokatehin), vrsta antioksidansa koji štiti kožu od oštećenja uzrokovanih djelovanjem sunčevih zraka i zagađivača u atmosferi.

Nanesite ga na kosu jer - Čaj može biti odličan preljev za kosu, za naglašavanje prirodnih ili obojenih pramenova. Kamilica osvježava zlatne pramenove, crni čaj smeđu kosu, dok su čaj  od šipka i bobičastog voća (generalno, crveni čajevi) sjajni za riđe nijanse. Skuhajte 2,5 dl čaja  po izboru i, kada se ohladi, dobro natopite kosu. Stavite kapu za tuširanje, pričekajte petnaest do trideset minuta, a potom isperite vlasi vodom i dalje ih tretirajte na uobičajen način.

>>Zavirite u hladnjak: 10 supernamirnca za ljepotu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije